Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОТВОРИО МАЛЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ У ШАПЦУ

11. мај 2022.

У спортској хали ,,Зорка” данас се одржавају ,,Мале олимпијске игре”. Ове године на такмичењу учествују најмлађи основци од првог до трећег разреда, укупно 38 екипа са подручја града Шапца. На три полигона (забавном полигону, полигону спретности и свестраности) надметаће се око 500 ученика. Такмичење се реализује у складу са наставним планом за школску 2021/2022. годину Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а у оквиру календара такмичења Савеза за школски спорт Србије.

,,Изузетно ми је драго што се после двогодишње паузе због пандемије корона вируса данас поново одржавају ,,Мале олимпијске игре” у нашем граду. Посебно ми је задовољство што се такмичење одржава у хали спортова ,,Зорка” у којој је Металопластика освајала европске титуле и што је она поново доступна спортистима, али и за најмасовнија школска такмичења. Град Шабац се труди да буде снажна подршка спорту и школама и да што више имамо оваквих или сличних догађаја. Управо су овакви догађаји најлепша слика коју можемо да пошаљемо из нашег града. Ово је прилика да се деца кроз различите активности друже, упознају и подстакну на бављење спортом,“, рекао је отварајући такмичење градоначелник Шапца др Александар Пајић и поручио да ће наставити интензивно да раде на побољшању услова у спорту за све  ученике, како у улагањем у сале у оквиру школских објеката, тако и уређење игралишта, те је пожелео свим такмичарима много среће.

Овом приликом, градоначелник Пајић и председник Спортског савеза града Шапца Милан Ђенадић, уручили су лопте матичним школама са територије града. Лопте су дар Спортског савеза Србије у знак захвалности шабачким основним школама за учешће у реализацији спортске манифестације ,,Мали сајам спорта“ одржане у марту 2022. године.

,,Најмасовније школско такмичење у граду је управо такмичење у ,,Малим олимпијским играма“. Масовности овог такмичења у великој мери доприноси и реализација програма из области школског спорта, у шабачким основним школама под називом ,,Спорт у школе – Расти здраво“, који се реализује почев од 2010. године, дванаесту сезону за редом, у организацији Спортског савеза града Шапца, а под покровитељством Града Шапца и Савеза за школски спорт Србије“, истакао је председник Спортског савеза града Шапца Милан Ђенадић.