Vesti

GRADONAČELNIK OTVORIO MALE OLIMPIJSKE IGRE U ŠAPCU

11. maj 2022.

U sportskoj hali ,,Zorka” danas se održavaju ,,Male olimpijske igre”. Ove godine na takmičenju učestvuju najmlađi osnovci od prvog do trećeg razreda, ukupno 38 ekipa sa područja grada Šapca. Na tri poligona (zabavnom poligonu, poligonu spretnosti i svestranosti) nadmetaće se oko 500 učenika. Takmičenje se realizuje u skladu sa nastavnim planom za školsku 2021/2022. godinu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a u okviru kalendara takmičenja Saveza za školski sport Srbije.

,,Izuzetno mi je drago što se posle dvogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa danas ponovo održavaju ,,Male olimpijske igre” u našem gradu. Posebno mi je zadovoljstvo što se takmičenje održava u hali sportova ,,Zorka” u kojoj je Metaloplastika osvajala evropske titule i što je ona ponovo dostupna sportistima, ali i za najmasovnija školska takmičenja. Grad Šabac se trudi da bude snažna podrška sportu i školama i da što više imamo ovakvih ili sličnih događaja. Upravo su ovakvi događaji najlepša slika koju možemo da pošaljemo iz našeg grada. Ovo je prilika da se deca kroz različite aktivnosti druže, upoznaju i podstaknu na bavljenje sportom,“, rekao je otvarajući takmičenje gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i poručio da će nastaviti intenzivno da rade na poboljšanju uslova u sportu za sve  učenike, kako u ulaganjem u sale u okviru školskih objekata, tako i uređenje igrališta, te je poželeo svim takmičarima mnogo sreće.

Ovom prilikom, gradonačelnik Pajić i predsednik Sportskog saveza grada Šapca Milan Đenadić, uručili su lopte matičnim školama sa teritorije grada. Lopte su dar Sportskog saveza Srbije u znak zahvalnosti šabačkim osnovnim školama za učešće u realizaciji sportske manifestacije ,,Mali sajam sporta“ održane u martu 2022. godine.

,,Najmasovnije školsko takmičenje u gradu je upravo takmičenje u ,,Malim olimpijskim igrama“. Masovnosti ovog takmičenja u velikoj meri doprinosi i realizacija programa iz oblasti školskog sporta, u šabačkim osnovnim školama pod nazivom ,,Sport u škole – Rasti zdravo“, koji se realizuje počev od 2010. godine, dvanaestu sezonu za redom, u organizaciji Sportskog saveza grada Šapca, a pod pokroviteljstvom Grada Šapca i Saveza za školski sport Srbije“, istakao je predsednik Sportskog saveza grada Šapca Milan Đenadić.