Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО КОМПАНИЈУ ,,ГАЛЕБ”

8. априла 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић посетио је данас компанију ,,Галеб” у Шапцу, највећег произвођача фискалних уређаја, ГПС система за праћење возила, металне амбалаже и продаје електричних апарата и опреме за индустрију, која тренутно запошљава више од 430 радника. 

,,Импресиониран сам оним што сам видео. Радује ме чињеница да су власници ове компаније способни и успешни људи, који су створили велике производне капацитете, где данас ради више од 430 радника. То је основ за њихово успешно пословање које траје 45 година. Ову компанију, пре свега одликује људски фактор јер овде постоје радници који раде више од 30 година. Ово је довољан показатељ да компанија даје оно што је најбитније, а то је сигурност и пословну стабилност. Због тога ћу власника Радослава Веселиновића предложити за председника Привредног савета Града Шапца. Сматрам да својим дугогодишњим радним искуством, власничким и управљачким, може да допринесе визији развоја града у привредном смислу, када Шабац достигне оно о чему сви тежимо, а то је да буде град будућности”, рекао је градоначелник Пајић и поручио да ће Град Шабац створити прави амбијент за пословање великих компанија на нашем простору.

,,Није довољно имати само слободну индустријску зону, треба је напунити. Овде ће доћи велике компаније, мали привредни субјекти и запослити велики број Шапчана. Наш интерес је да имамо што више компанија попут ,,Галеба”, које ће бити стабилне и које ће суграђанима дати стабилност у пословању, добре плате и сигурнију будућност. Захваљујем се ,,Галебу” што ради овако добро на нашем тржишту. Сигуран сам да ће држава препознати капацитете и пословне визије ове фирме да заједнички помогнемо да у будућности буде још већа, стабилнија и ефикаснија”, додао је градоначелник.

Власник компаније ,,Галеб” Радослав Веселиновић каже да већ 40 година раде приватан бизнис и да имају жељу да шире производне капацитете. 

,,Ми желимо да инвестирамо 5-10 милиона евра. Очекујемо помоћ од Града и помоћ државе за развој компанија. Мислим да је ред да наше домаће компаније обилазе челници града. На овај начин можемо да сагледамо шта заједно можемо да урадимо да  свима буде боље”, истакао је Веселиновић.

Он је изразио захвалност градоначелнику на посети и навео да је ово велика част и задовољство, не само њему као власнику, него и свим запосленима.

,,Није било много прилика за посете челних људи нашој компанији. Надам се да ће бити у будућности. ,,Галеб“ је компанија која жели да учествује у новој фискализацији. Лидери смо на тржишту у том делу. Извозимо и на Афричко тржиште. Имамо много планова и идеја, a ту су моја деца која желе да наставе да развијају пословање компаније”, рекао је Веселиновић.