Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК: АМБАСАДОРОВА ПОСЕТА НАСТАВЉА ТРАДИЦИЈУ ПРИЈАТЕЉСТВА МЕКСИКА И СРБИЈЕ

22. априла 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић и Њ.E. господин Карлос Исаура Феликс Корона, амбасадор Мексика у Србији, отворили су вечерас изложбу ,,Многобројне могућности линије“ у Културном центру. Ради се о изложби графика мексичке ауторке и графичарке Диане Моралес Галисије.

– Ово је прва званична посета Њ.E. Карлоса Исаура Феликса Короне од како је именован за амбасадора Мексика у Србији. Срећни смо што нас је посетио баш на Дан града Шапцa – рекао је градоначелник и истакао да амбасадорва посета наставља традицију пријатељства Мексика и Србије, дугу 75 година.

– Трудићемо се да у наредном периоду имамо више оваквих манифестација које ће ширити културне садржаје међу народима и државама. То је начин да покажемо да заиста вредимо – навео је градоначелник.

Иначе, ово је трећа изложба мексичких аутора коју Културни центар у Шапцу организује у сарадњи са амбасадом Мексика и мр сликарства Лепосавом Милошевић Сибиновић, која је ауторка овог пројекта међународне културне сарадње.

Њ.E. господин Карлос Исаур Феликс Корона је изјавио да је ова изложба веома емотивна, јер је ово његова прва званична посета граду Шапцу, те да ће цео живот памтити овај дан.

Шапчани ће наредних десет дана у галерији Културног центра моћи да погледају графике уметнице из Мексико Ситија која иза себе има велики број самосталних изложби и неколико престижних међународних награда.