Вести

ГРАД СУФИНАНСИРА ИНВЕСТИЦИОНО ОДРЖАВАЊЕ СТАМБЕНИХ ОБЈЕКАТА

20. мај 2021.

Градско веће Града Шапца одржало је данас 16. седницу којом је председавао градоначелник др Александар Пајић, а на дневном реду нашло се 11 тачака.

Већници су једногласно усвојили предлог решења о образовању Привредног савета Града Шапца и предлог одлуке о бесповратном суфинансирању активности на инвестиционом одржавању стамбених објеката на сеоском подручју.

Формиран је Привредни савет у чијем саставу се налазе представници реномираних компанија, успешни привредници, као и представници Града Шапца и Градске управе. Миленца Срећковић директорка “Сета д.о.о” именована је за председника Привредног савета.

Представљен је и програм о учешћу Града Шапца у пројекту о бесповратном суфинансирању активности инвестиционог одржавања и унапређења својстава стамбених објеката. Град Шабац ће учествовати у суфинансирању пројекта Министарства рударства и енергетике у висини од пет милиона динара, како би омогућио становницима сеоских домаћинстава да добију бесповратна средства за замену столарије. Овим пројектом финансираће се санација стамбених објеката, кровова, фасада, зaмена спољашњих врата и прозора, термичка изолација зидова…