Вести

ГРАД ШАБАЦ УРУЧИО ЈОШ ЈЕДНО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО СЛУЖБИ ХИТНЕ ПОМОЋИ ДОМА ЗДРАВЉА

3. март 2022.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић и председник Скупштине града Немања Пајић уручили су данас кључеве санитетског возила Служби хитне медицинске помоћи ,,Др Драга Љочић”, које је набављено средствима из градског буџета.

Градоначелник је рекао да је ово треће санитетско возило које је ова Служба добила од града у последњих годину дана.

,,Извршили смо примопредају санитетског возила марке ,,рено трафик“ Служби хитне помоћи шабачког Дома здравља ,,Др Драга Љочић“. Средства за набавку возила које ће служити за збрињавање најтежих пацијента издвојена су из буџета града и износе 4,5 милиона динара. Возило поседује савремену опрему која је неопходна да би пацијенти били адекватно збринути.”, истакао је градоначелник Пајић и нагласио да квалитетна санитетска возила представљају мини болнице, те да им је због тога најважније да сви грађани и медицинско особље буду безбедни, да имају квалитетне здравствене услове, посебно ако узмемо у обзир да је ова Служба у доба пандемије имала велики број интервенција.

,,Верујем да је ова донација од великог значаја за наше здравство, јер правовремена помоћ која се мери секундама и брзи долазак до одговарајуће здравствене установе може да спаси многе животе. Држава је уложила много у здравствени систем Србије, а и Град Шабац максимално улаже у квалитет услуге који треба да имају наши суграђани”, додао је градоначелник.

Директорка Дома здравља ,,Др Драга Љочић”, др Јасмина Стефановић, изразила је захвалност, у име запослених и своје име, Градској управи за набавку санитетског возила, које ће како је рекла њима бити од велике користи.

,,Ово возило служиће за збрињавање најургентнијих стања пацијената, било да су она изазвана неком болeшћу или траумом. Возило је опремљено са лежајем, кардиолошком столицом која ће служити за превоз пацијената са акутним инфарктом – едемом плућа с обзиром на то да они не могу да легну. Поседује и боцу са кисеоником, која је такође неопходна за транспорт пацијената. Поред стручно оспособљеног кадра, важна је адекватна опрема, као и возила, како бисмо стигли до најудаљенијих пацијената и указали им помоћ. На овај начин омогућавамо, како свеобухватност, тако и доступност у пружању здравствених услуга”, истиче др Станковић.

Град Шабац ће наставити континуирало улагање у функционисање Дома здравља, а само у овој години опредељена су средства у износу од 55 милиона динара.

,,Животи зависе од спремности службе хитне помоћи, на челу са техничарима и лекарима, и зато је императив да опрема којом они располажу буде што боља и савременија. Пружање најквалитетније услуге нашим суграђанима, али и запошљавање медицинских радника у циљу што ефикаснијег рада ове установе кључни су за унапређење здравственог система нашег града и зато ћемо и у наредном периоду наставити са улагањем у исти”, изјавио је председник Скупштине града Немања Пајић.