Вести

ГРАД ШАБАЦ ДОБИТНИК ЈЕ ПРИЗНАЊА ЗА РАЗВОЈ ПАРТНЕРСТВА ЈАВНОГ И ЦИВИЛНОГ СЕКТОРА У КРЕИРАЊУ ПРИСТУПАЧНОГ ОКРУЖЕЊА И ДОСТУПНОСТИ УСЛУГА ЗА ПРОЈЕКАТ ,,БЕЗ БАРИЈЕРА ДО ОБРАЗОВАЊА”

2. новембар 2022.

Град Шабац је од Заштитника грађана, а у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, добио признање за развој партнерства јавног и цивилног сектора у креирању приступачног окружења и доступности услуга за пројекат ,,Без баријера до образовања”. Град Шабац један је од десет јединица локалних самоуправa које су се истакле по доприносу свих облика приступачности на својој територији. Ово признање уручено је због уградње лифта и уређењa приступа вишим етажама објекта за особе са инвалидитетом у Медицинској школи ,,Др Андра Јовановић”. Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да је поносан што је реализацијом овог пројекта омогућено свим члановима Удружења параплегичара Мачванског округа неометано кретање, без баријера, које им омогућава да стигну до ученика медицинске школе који ће им, кроз практичан наставни рад, пружити бесплатне услуге масаже, педикира, електро терапије, козметичких третмана лица.

,,Реализацијом овог пројекта, Медицинска школа ,,Др Андра Јовановић“ постала је прва образовна институција у Шапцу која је у потпуности приступачна особама са инвалидитетом. Истовремено, рад младих са особама са инвалидитетом, којe користе инвалидска колица, уклања предрасуде, побољшава комуникацију и међусобно разумевање и омогућава бољу друштвену видљивост особа са инвалидитетом. Признање за рад на уклањању баријера и стварању приступачности за све грађане Шапца је подстрек за наставак изградње нашег града као града будућности”, истакао је градоначелник Пајић.