Вести

ГРАД ШАБАЦ ИЗГРАДИО СЕДАМ ДЕЧЈИХ ИГРАЛИШТА И ТРИ ФИТНЕС ТЕРЕНА ЗА ГОДИНУ ДАНА

24. март 2022.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је обишао завршне радове на изградњи новог, дечјег игралишта на Старом граду. Град Шабац је у последњих годину дана изградио 7 дечјих игралишта и 3 фитнес терена. Осим овог, урађена су и дечја игралишта у Великом парку, МЗ Шипурске ливаде, МЗ Баир, МЗ Јевремова, МЗ Касарске ливаде, МЗ Корман, као и фитнес терени у Малом парку у Масариковој улици, у Бенским барама и на Чавићу. Градоначелник Пајић истакао је да је Град Шабац из буџета за ову намену издвојио 20 милиона динара.

,,Наш град је Град будућности и бринућемо о свим суграђанима. Како су деца украс света, тако смо се и ми потрудили да осмехом и срећом украсимо њихова лица. Данас смо обишли ново дечје игралиште на Старом граду и велика је срећа видети овај простор пун деце. Овде је до скоро била површина неупотребљива за дечју игру, а сада се налази модерно игралиште. Наш град везан је за своју реку, а Стари град важно је место за све Шапчане. Малишани ће у овој оази мира и природе моћи да уживају на прави начин”, рекао је градоначелник Пајић и додао да је Министарство за заштиту животне средине за игралиште на Старом граду определило средства у износу од 4,5 милиона док је остала средства обезбедио Град Шабац.

,,У сваком делу града покушавамо да уредимо што више оваквих игралишта међу зградама и да на тај начин повећамо квалитет живота људи. Главни циљ нам је стварање услова за квалитетан рани развој деце и здрав психофизички развој најмлађих суграђана. Ми ћемо се потрудити да нашим најмлађима обезбедимо безбрижну игру и здраво одрастање. Заједно можемо све”, казао је Пајић.

Саша Максимовић, директор ЈП ,,Инфраструктура Шабац” истакао је да су сва игралишта опремљена гуменим подлогама, мултифункционалним справама, тобоганима и љуљашкама. ,,Справе су рађене по домаћим стандардима који су усаглашени са европским. Безбедност деце је на највишем нивоу, али се ипак очекује пратња родитеља код најмлађих суграђана”, рекао је Максимовић.