Вести

ГРАД ШАБАЦ И ОШ ,,ЛАЗА К. ЛАЗАРЕВИЋ“ ДОМАЋИНИ РЕБУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ИСТОРИЈЕ ЗА ОСНОВЦЕ

22. мај 2021.

Основна школа ,,Лаза К. Лазаревић” домаћин је овогодишњег Републичког такмичења из историје за ученике осмог разреда. Такмичење, на којем учествује 240 ученика и 200 професора историје из целе Србије, организује ,,Друштво историчара Србије”. Свечаном отварању републичког такмичења присуствовао је и градоначелник Шапца др Александар Пајић.

,,Као Град смо поносни што наши ученици постижу врхунске резултате на свим такмичењима основних и средњих школа. Данас су Град Шабац и Основна школа ,,Лаза К. Лазаревић“ домаћини Републичког такмичења из историје за основце. Ви сте будућност нашег друштва, његова нада у боље сутра. Познато је да историчари памте оно што други заборављају, зато се надам да ће сви учесници из Шапца понети само лепе успомене! Ми ћемо наставити да улажемо у образовање јер је то наша обавеза, залог за даљи просперитет заједнице”, рекао је градоначелник Пајић и пожелео срећу свим такмичарима и њиховим професорима.

,,Они који не остваре жељене резултате, нека наставе да улажу у себе и прошире своја знања за будуће прилике”, додао је Пајић.