Вести

ГРАД ШАБАЦ БИО ДОМАЋИН ПРВОГ РЕГИОНАЛНОГ ФОРУМА ПОСЛОДАВАЦА

16. мај 2024.

Град Шабац је данас био домаћин Првог регионалног форума послодаваца, који организује Национална служба за запошљавање Републике Србије у сарадњи са Привредном комором Србије – Регионалном привредном комором Мачванског и Колубарског округа. Учеснике форума поздравио је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

,,Била је ово прилика да са водећим компанијама, представницима локалних и регионалних институција и социјалним партнерима Мачванско-колубарског округа размотримо актуелне теме и изазове у области запошљавања. Разменили смо идеје и сагледали могућности за пословно умрежавање фирми и стварање прилика на пољу људских ресурса. Дати су предлози нових решења на пољу запошавања. Такође су представљени најновији трендови и актуелности у раду компанија са освртом на регрутовање кандидата за запошљавање“, појаснио је Александар Пајић.

Он је рекао да ће наставити да стварају још повољнији амбијент и добре услове пословања, да привредници могу да остваре своје пословне интересе и да запосле што већи број незапослених лица којих је тренутно на евиденцији НСЗ – Филијале Шабац 4.042.