Вести

ЕЛИКСИР ЗОРКА ГЕНЕРАЛНИ СПОНЗОР РУКОМЕТНОГ КЛУБА МЕТАЛОПЛАСТИКА

21. јула 2022.

Шабачка компанија ,,Еликсир Зорка” и Рукометни клуб ,,Металопластика” потписали су спонзорски уговор којим ће ова шабачка компанијa постати генерални спонзор рукометног клуба у сезони 2022/2023. године. Вредност овог спонзорског уговора је 10 милиона динара. У нову сезону, у складу са уговором ,,Металопластика” ће ући и са новим именом ,,Металопластика Еликсир”, а тим поводом представљени су и нови дресови за рукометаше ,,Металопластике”. Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да му је драго да је ,,Металопластика” добила новог генералног спонзора у години када је освојила Куп Србије, добила новог тренера, Владана Матића и када су кључеви Хале спортова ,,Зорка”, места успеха шабачког рукомета, први пут у власништву града.

,,Два шабачка бренда, РК ,,Металопластика” и компанија за производњу минералних ђубрива ,,Еликсир Зорка”, заједно са Градом Шапцем нашли су се на истом задатку, а то је повратак шабачких рукометних ванземаљаца у сам врх домаћег и регионалног рукомета, на место које им и припада. Град Шабац издваја преко 200 милиона динара годишње за развој спорта у нашем граду. Удруженим снагама, са једном од најбољих српских компанија, која је притом шабачка, сигуран сам да идемо у добром смеру који ће вратити шабачки рукомет на стазе старе славе. Од Шапца стварамо Град будућности”, истакао је градоначелник Пајић.

Слоган сарадње РК ,,Металопластика” и шабачке компаније ,,Еликсир Зорка” је ,,Шампиони играју док не победе“.

Стефан Комазец, генерални директор компаније ,,Еликсир Зорка” истакао је да је уверен да је сарадња пут ка новим победама.

,,Велико ми је задовољство што продубљујемо сарадњу са Металопластиком. Зорка и Металопластика су истински симболи града Шапца. Генерације су стасавале уз Металопластику, а Зорка је била симбол индустријског развоја Шапца. Оно што нас данас спаја су шампионске амбиције. Овом приликом бих пожелео Металопластици успешну сезону и надам се да се видимо на прослави титуле”, рекао је Стефан Комазец.

Бранислав Ђурковић, председник УО Рукометног клуба ,,Металопластика” истакао је да ће сада циљеве лакше остварити уз поуздане и успешне партнере.

,,Задовољство нам је што је једна од најуспешнијих компанија на нашим просторима, као што је Еликсир препознала у Металопластици спортског пријатеља и сарадника. Руководство клуба је од почетка мандата посвећено приближавања клуба граду и привредним субјектима и уговор је доказ успеха на том пољу. Велико хвала Граду Шапцу на челу са градоначелником Пајићем што су схватили значај Металопластике као бренда. Надам се да ћемо сада бити ближи шампионској титули и остварењу свих циљева, а то је шампионски пехар”, рекао је Бранислав Ђурковић.