Вести

ДОДЕЉЕНЕ АПРИЛСКЕ НАГРАДЕ И ПОВЕЉА ПОЧАСНОГ ГРАЂАНИНА ГРАДА ШАПЦА

22. април 2024.

Свечаном академијом и традиционалном доделом Априлских награда за 2024. годину, уз присуство бројних званица из политичког, привредног и културног живота града, обележен је Дан града Шапца – 22. април.

Априлске награде додељене су заслужним појединцима и организацијама за изузетан допринос у областима којима се баве у виду Кључа града и то у три категорије: за укупан развој и промоцију града Шапца,
за развој демократских вредности и поштовање људских права и слобода и за развој села, пољопривреде и месних заједница као средишта одлучивања свих људи о побољшању услова живота и рада.

За укупан развој и промоцију града Шапца, Априлску награду добила је министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, која је уједно добила и Повељу почасног грађанина града Шапца.

Априлску награду за развој демократских вредности и поштовање људских права и слобода добила је новинарка – дописница РТС-а Гордана Мањенчић.

Награду за развој села, пољопривреде и месних заједница као средишта одлучивања свих људи о побољшању услова живота и рада добило је пољопривредно домаћинство ,,Добрић” из Беле Реке.