Вести

3. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ШАПЦА: УСВОЈЕНЕ 22. ТАЧКЕ ДНЕВНОГ РЕДА

7. март 2024.

Трећа седница Скупштине града Шапца која је одржана данас у
амфитеатру Високе школе струковних студија за образовање васпитача протекла је у конструктивној атмосфери, а одборници су усвојили 22 тачке дневног реда.

На седници се расправљало о многим темама битним за грађане и функционисање града, док су се најбитније тачке односиле на извештаје пословања јавних предузећа у 2023, и програме пословања за 2024. годину.

,,Према извештајима пословања јавних предузећа за протеклу годину, констатовали смо да постоје неке ствари које нису биле добре и на чијем побољшању ћемо радити у наредном периоду. Два јавна предузећа ЈКП ,,Водовод-Шабац” и ЈКП ,,Стари град” су поднела захтев за кориговање цене услуга за 35%. Захтев је Скупштина усвојила, јер 11 година нису усаглашаване цене са реалним растом трошкова пословања“, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Он је додао да ,,верује да ће суграђани разумети да не желе да праве профит, него да им пруже квалитетну услугу“.

,,Радује ме што су програми пословања за 2024. годину амбициозни. Јавна предузећа ће наставити да раде у интересу грађана, а услуга ће бити квалитетна, на време и континуирана. Посебно сам поносан што је усвојена стратегија развоја урбаног дела града Шапца. Стратегија развоја је урађена са ЕУ, ЕУ ПРО Плус, УНОПС-ом. Уверен сам да ћемо од ње имати много бенефита у наредном периоду. То је један од услова да бисмо могли да повлачимо средства ЕУ“, истакао је градоначелник.

Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић истиче да је данашња седница Скупштине била очекивана након усвајања буџета, да би омогућили јавним предузећима да новац који им је буџетом опредељен буде распоређен у њиховим Програмима пословања, како би могли несметано да обављају своје делатности.

,,Радује ме да сва јавна предузећа поред своје редовне делатности у пружању услуга изнели и нове развојне пројекте. Могли смо видети да Скупштина иде у корак са Европом што говори Стратегија развоја урбаног подручја града Шапца која је данас усвојена. То је још један у низу стратешких докумената које смо усвојили и који радимо са Европском унијом, и тиме смо се сврстали у 12 локалних самоуправа које имају овакав документ. Стратегија ће нам олакшати да аплицирамо на разне европске програме и обезбедимо средства из европских фондова како би реализовали важне инфраструктурне пројекте. То ће резултирати и новим инвестицијама у нашој индустријској зони и тиме јасно показујемо нашу опредељеност на путу ка Европској унији“, истакао је Немања Пајић.