Вести

ВРЕДНА ДОНАЦИЈА: ШАБАЧКОЈ БОЛНИЦИ ОПРЕМА ВРЕДНА 30.000 ЕВРА

3. март 2021.

У шабачкој Општој болници ,,Др Лаза К. Лазаревић” данас је извршена примопредаја вредне опреме у виду ЕКГ апарата, ултразвучног апарата и 60 постељина, у оквиру донације коју је фирма ,,Ђолекс” поклонила тој здравственој установи за 30 година свог пословања.

– Фирма ,,Ђолекс” је пре свега друштвено одговорна фирма, јер је својим радом показала да може успешно да послује, а са друге стране да део својих средстава одвоји за помоћ здравственом систему. Они су одлучили да то буде Служби нефрологије са дијализом. Сматрам да је помоћ отишла на право место, јер је по речима директора Опште болнице Шабац др Слободана Поповића и стручних људи у овој здравственој установи то био један део којем је помоћ била најпотребнија – рекао је градоначелник и нагласио да је помоћ посебно важна у ова кризна времена, када се цео свет суочава са изазовима.

– Унапређење здравственог система града Шапца јесте свакодневна брига руководства града. Ми ћемо се борити да здравствени систем буде стабилан, једнако доступан и квалитетан. У наредних 15 дана, ми ћемо расписати тендер за пројекат реконструкције здравственог центра Шабац, који обухвата Општу болницу и Дом здравља. Од овог пројекта имамо велика очекивања. Циљ је да имамо модеран и квалитетан здравствени систем у којем ће се пружати врхунска услуга – додао је градоначелник.

Привреда града Шапца је у најтежим тренуцима у претходним годинама много помогла Општу болницу и здравствени систем града Шапца,  захваљујући томе цео здравствени систем добио је на квалитету, а значајно је унапређена здравствена услуга.

Директор Опште болнице др Слободан Поповић изразио је захвалност фирми ,,Ђолекс”, јер је схватила важност дијализе и истакао да је тренутно у тој установи на хемодијализи 111 пацијената, а на перитонеалној дијализи њих 17 .

– На годишњем нивоу радимо 18.000 дијализа и око 4.000 перитонеалних дијализа. То је огроман посао. Пацијенти на дијализи су веома осетљиви, због тога се захваљујем фирми ,,Ђолекс” јер је схватила њену важност . Са донацијом једног ултразвучног апарата, ЕКГ апарата и значајним бројем постељина, подићи ћемо ниво здравствене услуге и квалитета у служби. Поред државе која је у претходном периоду јако помогла здравствени систем и конкретно Општу болницу, морам да истакнем овај добар пример једног привредног субјекта – поручио је др Поповић.

Фирма ,,Ђолекс“  је за донацију издвојила 30.000 евра, по 1.000 евра за сваку годину рада.