Вести

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ,,ДАЈ МИ РЕЧ ДА ЈЕ НАСЛИКАМ“ У БИБЛИОТЕЦИ ШАБАЧКОЈ

2. априла 2021.

У Библиотеци шабачкој данас је отворена изложба под називом ,,Дај ми реч да је насликам”, поводом обележавања Међународног дана дечје књиге и Светског дана особа са аутизмом. Реч је о изложби заједничке организације ОШ ,,Свети Сава” и Библиотеке шабачке које су раније расписале књижевно-ликовни конкурс за сву децу и ученике који раде по индивидуалном образовном плану. На конкурс је пристигло више од 218 радова из 80 школа широм Србије. Тренутно су сви радови изложени у градској библиотеци, а потом ће бити пребачени у Народни музеј.

У име Града Шапца изложби је присуствовао члан Градског  већа задужен за културу, Бојан Дамњановић.

– Велико ми је задовољство и част што сам данас овде са вама да подржим изложбу у име Града Шапца и у име градоначелника. Данас смо од организатора чули много лепих ствари о изложби. Драго ми је што је на овај начин деци која похађају наставу по индивидуалном образовном програму дата могућност да буду део додатних активности, ван редовног образовног процеса, као и да кроз радове искажу своје таленте и посебности. Обавеза свих нас је да за сву децу обезбедимо подстицајно окружење, посебно водећи рачуна о деци која своје потребе са спољашњим светом развијају на неки другачији начин – рекао је Дамњановић.

Данашњој изложби у холу присуствовали су и директорка Библиотеке шабачке Јелена Подгорац Јовановић, библиотекарка у школи ,,Свети Сава“, Александра Вуковић Курдулић, книжевница за децу и младе Јасминка Петровић, председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, члан Градског већа за културу Мирољуб Мијушковић, члан Градског већа за социјална питања и рад и запошљавање Јелена Милошевић и директорка Међуопштинског историјског архива Јелена Мијаиловић.

Отварање изложбе, због пандемије, одржано је без присуства публике, а сви заинтересовани могли су да прате пренос уживо преко Фејсбук странице Библиотеке шабачке.