Вести

У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ ВЕЋИ БРОЈ ПРИЈЕМА

8. новембар 2020.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић, изјавио је данас да је тренутна епидемиолошка ситуација у Шапцу и даље врло нестабилна иако је у односу на претходни дан смањен број ковид позитивних особа.

– Током протекла 24 сата, у Шапцу су утврђена 24 новооболела од вируса корона. Повећава се број пацијената у шабачкој Општој болници. Тренутно је тамо смештен 51 пацијент, од тог броја 48 са средње тешком клиничком сликом и три у респираторној јединици у тешком стању. У последња 24 сата било је осам пријема. У комуникацији смо са Републичким кризним штабом, те је и привремена ковид болница стављена у активан статус. Извршене су неопходне припреме, али је она намењена за пацијенте који су са лакшом клиничком сликом – рекао је градоначелник Пајић, после састанка Штаба за ванредне ситуације у Градској кући.

Градоначелник каже да највећи проблем представљају ноћни клубови, односно млади људи, који их посећују и не поштују мере заштите.

-Велики број грађана не поштује мере Уредбе Владе Републике Србије у вези са ограничењем особа у затвореном простору. Припадници Комуналне полиције контролисали су 52 објекта, где су сачињена три записника која ће бити прослеђена Санитарној инспекцији због даљег кажњавања. Реч је о три ноћна клуба који нису испоштовали ограничење броја људи у затвореном простору. Молим све грађане Шапца, да буду одговорни и озбиљни у датом тренутку. С обзиром на то да се вирус корона шири у целом окружењу и нико не може на адекватан начин да се избори са епидемијом, само од нас зависи на који начин ћемо из овог изаћи- навео је Пајић.

Наредни састанак Градског штаба за ванредне ситуације заказан је за сутра.