Вести

ШАБАЦ СВЕ БЛИЖЕ УВОЂЕЊУ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

7. новембар 2020.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић, састао се са члановима Кризног штаба у Градској кући. Тема састанка била је актуелна епидемиолошка ситуација.

У последњих 24 сата на територији града позитивних на корону је четрдесет, тако да је укупан број заражених три стотине четрдесет и два, и преко шест стотина контаката који су у самоизолацији.

Трговински и угоститељски објекти углавном поштују мере предвиђене Уредбом Владе Републике Србије.

,,Синоћ су и Комунална полиција и Санитарна инспекција радиле обједињени обилазак оваквих објеката. Контролисано је тридесет објеката у граду, и код седам објеката су нађене мале неправилности. Међутим, у једном објекту нађен је три пута већи број посетилаца него што је то дозвољено. Санитарна инспекција је писала пријаве на лицу места, тако да смо појачали казнену политику“, рекао је градоначелник.

У Општој болници Шабац хоспитализована су четрдесет и три суграђанина, од тога су три пацијента у респираторној јединици, са тешком клиничком сликом.

,,Све смо ближи увођењу ванредног стања. Поштоваћемо оно што нам струка каже, њихов предлог ће за нас бити коначан суд. Велики је број пацијената који су заражени и то нам свима даје једну лошу слику коју имамо. Морамо све предузети да се корона не шири“, додао је др Пајић.

Градоначелник Шапца апеловао је на суграђане да се придржавају свих мера прописаних Уредбом Владе, како би се смањио број ковид позитивних пацијената.

Наредни састанак Кризног штаба заказан је за сутра.