Вести

У ШАПЦУ 40 НОВОЗАРАЖЕНИХ

6. новембар 2020.

Епидемиолошка ситуација и даље је нестабилна на територији града Шапца, закључено је на данашњој седници Кризног штаба којој су присуствовали градоначелник Шапца др Александар Пајић, заменик градоначелника, представници здравствених установа, Комуналне полиције и Санитарне инспекције.
У последња двадесет и четири сата новозаражених на територији града Шапца је четрдесет, тако да је укупан број активно оболелих триста тридесет и девет, а петсто четрдесет и један суграђанин је у самоизолацији, али није ковид позитиван.
,,У Општој болници Шабац имамо тридесет и осам хоспитализованих суграђана, тридесет пет је са средње тешком клиничком сликом, а три се налазе у респираторној јединици, нису интубирани, али су под надзором и имају тешку клиничку слику. Немамо наших суграђана који су послати у неке друге здравствене установе. Општа болница Шабац, за сада, са својим капацитетима, каком људским, тако и просторним, апсолутно испуњава све потребе које наши хоспитализовани суграђани захтевају”, рекао је градоначелник.
У образовним установама поштују се све мере предвиђене Уредбом Владе Ребублике Србије.
,,Што се тиче основних и средњих школа, имамо четири ученика која су позитивна на корону у последња двадесет и четири часа, тако да је то укупно двадесет и девет заражених ђака. Они су се заразили таком социјалних контаката остварених у ваншколским активностима”, додао је др Пајић.
Комунална полиција и Санитарна инспекција у пуном капацитету контролишу рад како угоститељских, тако и трговинских објеката.
,,Средство за дезинфекцију, натријум-хипохлорит, налази се на двадесет и три места у граду. Данас смо канистере дистрибуирали у двадесет и осам села, и у понедељак ће бити завршено комплетно сеоско подручје, тако да ће сви становници територије града Шапца моћи да ово средство користе бесплатно”, изјавио је градоначелник.
Заштитна опрема, коју дистрибуира Републички фонд за здравствено осигурање, доступна је, као и довољан број тестова у свим здравственим институцијама.
Војска Србије и град Шабац тесно сарађују за добробит становника града Шапца.
,,Постављени су шатори испред ковид амбуланте Дома здравља у Шапцу, тако да ће наши суграђани који буду радили тестирања, или буду долазили на прегледе у ковид амбуланту, моћи да се склоне од лоших временских услова, а уз то и да поштују мере држања дистанце”, рекао је др Пајић.
Наредни састанак Кризног штаба заказан је за сутра.