Вести

ЈАЗАКИ И НАРЕДНИХ ПЕТНАЕСТ ГОДИНА У ШАПЦУ

5. новембар 2020.

Представнике менаџмента Јазакија, највеће компаније која послује на територији града Шапца, угостио је, у Дуњића кући, градоначелник др Александар Пајић. Тема састанка били су планови у Јазакију у наредном периоду.

,,Чули смо добре вести. Компанија Јазаки има уговор са Мерцедесом до 2023.године, а план им је да тај уговор прошире до 2030. Интерес им је да у граду Шапцу послују наредних петнаест година и то је сигуран посао за преко три хиљаде наших суграђана”, изјавио је градоначелник.

Компанија Јазаки планира проширење на територији града Шапца, али ће о томе, на основу испитивања тржишта и заинтересованости купаца, одлучити у наредних годину дана.

,,Постоје дугорочни планови, и ми смо заинтересовани као Град да компанија Јазаки има максимално добре услове, како би наши суграђани имали сигуран посао и били задовољни”, додао је др Пајић.

Што се тиче поштовања прописаних мера, градоначелник је истакао да запослени у Јазакију стриктно поштују све епидемиолошке мере.

,,Циљ компаније је да сваки радник буде заштићен на свом радном месту. Сада је производња враћена у пун капацитет. Надамо се да ће ова дешавања са пандемијом брзо проћи и да ће запослени моћи нормално да функционишу на својим радним местима”, казао је др Пајић.

Састанку су, уз градоначелника, присуствовали и Тургут Коркут, генерални менаџер фабрике Јазаки, Блажа Кнежевић, заменик градоначелника, Владимир Мићић, помоћник градоначелника, Живан Бајић, члан Градског већа задужен за привреду, Ненад Иконић, регионални менаџер за безбедност Јазакија и Немања Ђурђевић, представник људских ресурса у Јазакију.