Vesti

SVEČANO OTVORENA RENOVIRANA KNJIŽARA KULTURNOG CENTRA

23. april 2024.

Danas je u Ulici gospodar Jevremova 12 u Šapcu svečano otvorena renovirana knjižara Kulturnog centra, u kojoj će Šapčani ubuduće moći da kupe odabrane naslove knjiga, kao i umetničke predmete primenjene umetnosti naših najboljih slikara i dizajnera.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, istakao je da knjižara, koju više od dve decenije posećuju Šapčani koji poštuju sliku i reč od danas ima potpuno nov izgled, te da se nada da će uz ugodniji i lepši ambijent, ovo postati mesto gde će se rađati nove ideje, gde će se deliti ljubav prema knjigama i umetnosti, ali i stvarati nova kulturna iskustva.

,,Siguran sam da će Šapčani znati da cene napore Grada i Kulturnog centra da im približi primenjenu umetnost, da im bude dostupnija. Zahvaljujem se i direktoru Kulturnog centra, svim zaposlenima i gradskom većniku Džinoviću za kulturu i što su imali ideju i viziju, kako da dobru pisanu reč, ali i umetnost približe sugrađanima”, istakao je Pajić.

Kako je rekao direktor Kulturnog centra Uroš Lukić, projekat renoviranja, bio je dug i zahtevan, ali rezultati su, barem što se njih tiče, impresivni, a nada se da i drugi dele njihovo mišljenje. On je pojasnio da je uređenje enterijera prostora podrazumevalo hoblovanje parketa, modernizaciju rasvete i postavljanje potpuno novih polica, ali da ipak, ovo nije samo obnova prostora, već i oblikovanje novog koncepta koji predstavljaju sugrađanima.

,,Naš cilj je da ovo bude mesto gde se susreću reči i slike, prošlost i budućnost, ali pre svega mesto gde se susreću ljudi, svi oni koji umetnost vole i žive, a takvih je u ovom gradu mnogo i naša zajednica već duže vreme vapi za mestom poput ovog. Zadovoljstvo je ogromno što smo uspeli tako nešto našim sugrađanima i da pružimo.  Bez podrške grada Šapca, ovaj projekat ne bi bio moguć. Zahvalnost dugujemo gradonačelniku dr Aleksandru Pajiću, Branku Džinoviću, članu veća za kulturu, kao i mom timu koji je uložio veliki rad i trud, ali i srce kako bismo ostvarili ovaj zajednički dugo sanjani san.  Neka nova stara knjižara bude mesto koje podstiče razmišljanje i stvaralaštvo, mesto koje nas spaja i oplemenjuje”, kazao je Lukić.