Вести

ЗАВРШЕН ВЕЛИКИ ПОСАО НА УРЕЂЕЊУ ПУТНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У ВАРНИ

2. октобар 2023.
У поцерском селу Варна данас је завршен велики посао на уређењу путне инфраструктуре. Улице Хајдук Станка, Николе Тесле, Лазе Лазаревића и Милунке Савић по први пут су добиле асфалт, који ће у многоме допринети квалитетнијем животу мештана. Новим слојем асфалта пресвучена је и Поцерска улица, где је  проширен коловоз са постојећих три на пет метара. Укупна дужина изведених радова у свим улицама је 2130 метара, а вредност посла је 25 милиона динара.
,,У наредним данима биће завршена изградња тротоара на Летњиковцу. Интензивно се ради на реконструкцији Савске улице, која ће добити потпуно ново рухо, а очекују се радови и у Петловачи и Рибарима. На овај начин показујемо колико нам је сваки део града битан и да смо спреми да улажемо у места која су годинама уназад била запостављена“, истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић након обиласка завршних радова на асфалтирању улица у овом поцерском селу.
,,Град Шабац је за непуне три године асфалтирао више од 110 километара путева на територији града. Поносан на све што смо урадили да квалитет живота наших суграђана буде бољи. Наставићемо да улажемо у Шабац, да сви наши грађани имају подједнаке услове за живот. У плану је да у наредне четири године урадимо нових 150 километара путне инфраструктуре, превасходно на сеоском, али и на градском подручју“, каже градоначелник.
Мештани истичу да је ово највећа инвестиција у Варни у последњих двадесетак година.
 ,,Комплетан асфалт који је урађен повезује најмање 60-70 домаћинстава и од изузетног је значаја за све нас. Сада ће бити лакши пролаз свим мештанима, али и пољопривредној механизацији.
Захваљујем се свима који су омогућили реализацију ове инвестиције, посебно Граду Шапцу“, казао је председник Савета месне заједнице Варна, Милан Лончар.