Вести

ГРАД ШАБАЦ ОБЕЗБЕДИО ПРЕКО ОСАМ ХИЉАДА ПАКЕТИЋА ЗА МАЛИШАНЕ СА ТЕРИТОРИЈЕ ГРАДА

26. децембар 2022.

Поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника, градоначелник Шапца др Александар Пајић, заједно са замеником градоначелника Блажом Кнежевићем и председницом Савета Месне заједнице Баир, уручили су преко 300 пакетића деци узраста до 5. разреда која припадају Месној заједници Баир.

Градоначелник Пајић овом приликом је истакао да је Град Шабац обезбедио новогодишње пакетиће за преко осам хиљада малишане из свих месних заједницама са територије града.
,,Овакве акције показују колико је битно да чланови месних заједница имају добру комуникацију са грађанима и са градском влашћу како бисмо заједно могли да бринемо о нашим суграђанима и њиховим потребама. Млади су приоритет нашег града и због тога је у буџету Града Шапца у наредној години опредељено највише средстава управо за њих и њихове потребе. Неке од мера, за које смо определили средства, су улагања у образовне установе, смањења цене вртића за додатних 10%, бесплатни уџбеници за ђаке прваке, награђивање најбољих ученика и студената, побољшање услова и квалитета услуге у вртићима, изградња новог вртића на Летњиковцу који ће додатно проширити смештајне капацитете предшколске установе. Улагање у децу и младе сигуран је пут за испуњење нашег циља, а то је Шабац град будућности”, рекао је Пајић и свим малишанима са територије града Шапца пожелео срећне новогодишње и божићне празнике.