Вести

АДВОКАТСКА КОМОРА ШАПЦА ПРОСЛАВИЛА СВОЈ ЈУБИЛЕЈ

14. новембар 2022.

Свечаном академијом и доделом признања у Шабачком позоришту, Адвокатска комора Шапца прославила је свој јубилеј, 50 година од оснивања и рада. Адвокатска комора Шапца основана је 30. септембра 1972. године. Са преко 400 чланова, покрива подручја градова Шапца, Ваљева и Лознице и општина Богатић, Владимирци, Коцељева, Крупањ, Лајковац, Љиг, Љубовија, Мали Зворник, Мионица, Осечина и Уб. Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да сви добро знамо колико је тежак посао адвоката, нарочито у ово време када има све више спорова.

,,Наша адвокатура довољно је јака да превазиђе тешкоће са којима се суочава и да остане доследна у заштити људских права и слобода. Тумачење закона и борба за правду представљају основ сваке државе, а наша адвокатска комора у том смислу остварује одличне резултате, поштована је од својих колега из читаве Србије, али и ван њених граница. Драго ми је да су се данас адвокати из свих ових места окупили у нашем граду и сигуран сам да су Шапчани одлични домаћини. Још једном вам честитам пола века постојања”, истакао је Пајић.

Прво седиште Адвокатске коморе Шапца било је у Општинском суду у Шапцу, а данас је то модерна организација са три пословна простора у Шапцу, Ваљеву и Лозници.

,,Сада смо инфраструктурно оспособљени да решава еснафске проблеме на дневном и месечном нивоу. Бројимо 430 адвоката и 92 приправника. Ми смо западносрпска адвокатура, која се бори за владавину права, закон и правну државу”, навео је председник Адвокатске коморе Шапца Владан Мијаиловић.