Живот у Шапцу

Живот у Шапцу настао је уз реку Саву. Да није било ње, насеље, данас респектабилан град, вероватно не би ни постојало. Као што је за живот човека неопходна вода, тако је живот Шапца непотпун без реке Саве. Шабац, град на Сави.

РК Металопластика

30. Децембар РК Металопластика


Под називом РК Партизан, Клуб је основан 1958. године. Од 1970. носи назив РК Металопластика. То је најуспешнији и најтрофејнији шабачки клуб свих времена: седмоструки првак државе, четвороструки освајач Купа Југославије и двоструки првак Европе. Због изузетних квалитета, наши рукометаши су названи шабачки ванземаљци. Репрезентативци и најистакнутији играчи: Петар Фајфрић, Зоран Живковић, Александар Павловић, Миле Исаковић, Веселин Вуковић, Веселин Вујовић, Мирко Башић, Слободан Кузмановски, Ђорђе Рашић, Јасмин Мркоња, Златко Портнер... Веселин Вујовић је проглашен за најбољег спортисту Југославије 1986. године и најбољег рукометаша света 1987. У анкети Међународне рукометне федерације, РК Металопластика је 2000. године проглашена за други најбољи рукометни клуб Европе 20. века. РК Металопластика је током своје историје била добитник признања Октобарске награда града Шапца и Ордена заслуга за народ са златном звездом. Клуб се тренутно такмичи у Супер лиги Србије и у сезони 2014/2015 заузео је треће место.


Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
26. Децембар 2019.

Топлана - радови у улици Богојављенска

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'