Живот у Шапцу

Живот у Шапцу настао је уз реку Саву. Да није било ње, насеље, данас респектабилан град, вероватно не би ни постојало. Као што је за живот човека неопходна вода, тако је живот Шапца непотпун без реке Саве. Шабац, град на Сави.

Народни музеј

10. Новембар Народни музеј

НАРОДНИ МУЗЕЈ

Народни музеј у Шапцу основан је 1934. године, када је радио у саставу Шабачке читаонице и књижнице. Други светски рат је прекинуо ову делатност, која је обновљена 1955. године. Народни музеј је смештен у згради Полугимназије, изграђеној 1857. године, проглашеној као непокретно културно добро од великог значаја. Музејска колекција располаже са преко 12 000 предмета, распоређених у 7 музејских збирки. Народни музеј у Шапцу, издаје стручни часопис Музеум. Више од 50 година, музеј је дом шабачких уметника који сваке године представљају своје радове на Октобарском салону. За допринос науци, Народни музеј је добитник великог броја признања као што су: Диплома Етнографског музеја у Београду, Плакета Народног музеја у Београду, Диплома Међуопштинског историјског архива у Шапцу. После више од две деценије, Народни музеј у Шапцу 2015. године, отворио је нову сталну поставку. Она се састоји из неколико сегмената (Времеплов, Тврђава, Шабац Господара Јеврема, Мали Париз, Страдања, Шареница), који обрађују историјски развој Шапца.


Народни музеј у Шапцу

адреса Масарикова 13, Шабац

директор Марко Бингулац

контакт телефон 015/350-285

web http://www.muzejsabac.org.rs/

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
18. Септембар 2018.

Радови у Улици краља Милутина

Градска управа Града Шапца - ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'