Живот у Шапцу

Живот у Шапцу настао је уз реку Саву. Да није било ње, насеље, данас респектабилан град, вероватно не би ни постојало. Као што је за живот човека неопходна вода, тако је живот Шапца непотпун без реке Саве. Шабац, град на Сави.

Међуопштински историјски архив

10. Новембар Међуопштински историјски архив

МЕЂУОПШТИНСКИ ИСТОРИЈСКИ АРХИВ

Међуопштински историјски архив у Шапцу, основан је Одлуком Градског народног одбора Шабац бр. 152 од 11.01.1952. године и од тада врши евидентирање, заштиту и преузимање архивске грађе од стране правних и физичких лица на подручју Мачванског управног округа, над којима има територијалну и стварну надлежност регулисану Законом о културним добрима. У архиву се врши обрада, сређивање и публиковање архивске грађе из укупно 517 фондова и збирки које се односе на период од почетка 19. века па до данашњих дана и обухватају различите области друштвеног живота овог краја. Архив у Шапцу располаже и са 30 фондова од изузетног и 33 фонда архивске грађе од великог значаја. Крајем 2008. године, средствима Министарства културе Републике Србије и Града Шапца, обновљена је зграда ,,Старе болнице" у којој је архив смештен. Реконструкцијом су обезбеђени савремни услови рада, уређени смештајни капацитети, а осим ових редовних активности, омогућено је публиковање архивске грађе, организовање изложби, јавних трибина и осталих културних садржаја. На овај начин, Међуопштински историјски архив у Шапцу заједно са осталим установама у граду, постаје носилац креирања културне политике града Шапца.


Међуопштински историјски архив

адреса Војводе Мишића 18/a, Шабац

директор Радомир Петровић

контакт 015/354-992

web http://www.arhivsabac.org.rs/Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
17. Септембар 2018.

Радови у улици Даворина Јенка

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац" вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'