Живот у Шапцу

Живот у Шапцу настао је уз реку Саву. Да није било ње, насеље, данас респектабилан град, вероватно не би ни постојало. Као што је за живот човека неопходна вода, тако је живот Шапца непотпун без реке Саве. Шабац, град на Сави.

Културни центар

10. Новембар Културни центар

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР

Културни центар основан је 1963. године као Дом омладине. Године 1991. трансформисан је у Дом културе, а од 2003. године ради под називом Културни центар. Бави се различитим културним садржајима, при чему приоритет имају ликовна уметност, књижевност, музика, трибинска сцена и различити програми за децу и младе. Културни центар смештен је у Дому трговачке омладине, изграђеног на почетка 20. века и заштићеним као непокретно културно добро. Просторно, Културни центар подељен је на велику и малу салу, галерију, Клуб, летњу башту и администартивни део. У погледу организације рада, Културни центар реализују ликовни програм који се одвија у галерији, а Културни центар је организатор и ,,Мишарске ликовне колоније" као једине релевантне градске колоније. Књижевни програм чине промоције најновијих издања, интернационални фестивал поезије ,,Песнички маратон", књижевни конкурс ,,Лаза К.Лазаревић" за најбољу необјављену савремену приповетку. Најважији музички фестивал Културног центра је Ускршњи рок маратон. Од драмских програма, треба истаћи ,,Фестивал позоришта средњошколаца", као и едукативно забавни програм ,,Мини дечији улични фестивал" који је намењен најмлађима.


Културни центар

адреса Господар Јевремова 12, Шабац

директор Гордана Марковић

контакт 015/346-936

web http://www.kulturni-centar.rs/index.php


Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
17. Септембар 2018.

Радови у улици Даворина Јенка

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац" вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'