Живот у Шапцу

Живот у Шапцу настао је уз реку Саву. Да није било ње, насеље, данас респектабилан град, вероватно не би ни постојало. Као што је за живот човека неопходна вода, тако је живот Шапца непотпун без реке Саве. Шабац, град на Сави.

Библиотека Шабачка

10. Новембар Библиотека Шабачка

БИБЛИОТЕКА ШАБАЧКА

Библиотека шабачка је основана под именом Читалишта шабачког 1847; годином оснивања Библиотека шабачка је најстарија установа културе у граду и једна од најстаријих српских библиотека. Од 1955. године Библиотека је смештена у здање Владичанског двора, саграђеног половином 19. века, који данас ужива статус баштине под заштитом. Проблем простора, који Библиотеку прати од оснивања, решен је изградњом анексне зграде која је завршена и усељена пред крај 2015. Библиотеку шабачку чине одељења, фондове и збирке: око 200 000 књига, богате периодике, посебан завичајни фонд, као и збирка старе и ретке књиге. Библиотека организује и бројне програме културе - представљање књига, ликовне и документарне изложбе, трибине, предавања, научне скупове, као и богат рад са децом и младима. Пословање Библиотеке је аутоматизовано уз коришћење програма БИСИС, тако да су читаоцима на веб сајту http://www.bibliotekasabac.org.rs/ доступни каталози књига и периодике, као и дигитализована завичајна грађа, а младима посебан сајт Књигождери - једино претеривање које не шкоди; корисницима су доступне и базе података намењене стручној и научној заједници, као што је КОБСОН, база научних часописа и информација.


Библиотека шабачка

адреса Масарикова 18, Шабац

директор Соња Бокун Ђинић

контакт телефон 015/345-204; 345-205

web http://www.bibliotekasabac.org.rs/index.php


Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
18. Септембар 2018.

Радови у Улици краља Милутина

Градска управа Града Шапца - ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'