Инвестирајте у Шабац

У Шапцу послује близу 5000 привредних субјеката (око 3400 предузетника). Приватна својина је доминантан облик власништва.

Зашто је Шабац прави избор за ваш посао?

Зашто је Шабац прави избор за ваш посао?

Град значајних потенцијала, дуге традиције у индустријској производњи и духа који подржава напредно и ново. Шабац је поуздан партнер свима који желе више и боље, свима који су спремни да раде и зараде. Будућим партнерима нудимо значајне комплексе комунално опремљеног земљишта, ефикасан и брз поступак добијања дозвола за градњу као и стручне сараднике који ће на најбољи начин остварити све замисли.

ОДЛИЧНА ЛОКАЦИЈА


Шабац се налази на северу Западне Србије, оивичен рекама Савом и Дрином, на раскрсници најбитнијих путних праваца- друмских, железничких и водних, који га повезују са остатком Европе. Захваљујући оваквом положају, Шабац је одувек био економски и културни центар Мачве и Подриња. Налази се на само 87 км од Београда и 68 км од Новог Сада. Од међународног аеродрома "Никола Тесла" дели га само 60 км.

ПРИСТУП ТРЖИШТУ ОД 1.118 МИЛИОНА ПОТРОШАЧА

Захваљујући споразумима о слободној трговини, имате слободан приступ са бесцаринским извозом тржиштима широм света: земље Централне и Југоисточне Европе, Европска унија, Република Исланд, Кнежевина Лихтенштајн, Краљевина Норвешка, Швајцарска Конфердерација, Сједињене Америчке Државе, Руска Федерација, Република Турска, Република Белорусија и Република Казахстан.

СЛОБОДНА ЗОНА

Пословање у Слободној зони, корисницима обезбеђује фискалне и финансијске погодности: ослобођење од плаћања ПДВ на набавку енергената и унос добара и слободан проток капитала, профита и дивиденди.

600 ха ОПРЕМЉЕНОГ ИНДУСТРИЈСКОГ ЗЕМЉИШТА

Северозападна радна зона представља највећи комплекс индустријског земљишта, у ком инвеститор бира величину и положај парцеле, у складу са сопственим потребама. Обавеза града је да земљиште у потпуности комунално опреми: фекалном и атмосферском канализацијом, градским водоводом, дистрибутивном гасном мрежом, струјом високог напона и асвалтираном саобраћајницом.

ПОДСТИЦАЈИ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНО ПРЕХРАМБЕНУ ИНДУСТРИЈУ

Град Шабац усвојио је Одлуку о подстицајним мерама на улагање у пољопривредно прехрамбену индустрију на територији града Шапца, чиме се инвеститорима, који купе земљиште у својини Града ради изградње производних објеката у овој делатности, омогућавају додатне погодности.

ЕФИКАСНА АДМИНИСТРАЦИЈА

Град Шабац је први у Србији који је задовољио међународне стандарде ИСО 9001:2000 за управљање квалитетом, што подразумева ефикасну администрацију и задовољне клијенте. Одeљење за локални и економски развој Градске управе града Шапца пружа услуге постојећим и потенцијалним инвеститорима у свим фазама реализације инвестиционог пројекта.

ПОДСТИЦАЈИ ЗА ДИРЕКТНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

Република Србија обезбедила је бројне финансијске и пореске подстицаје за директне инвестиције у производни сектор, услуге које мигу бити предмет међународне трговине, стратешке пројекте из области туризма и инвестиционе пројекте.

15% ПОРЕЗ НА ДОБИТ

Једна од најнижих стопа пореза на добит у Европи, управо је у Србији. Обезбеђено је и десетогодишње ослобађање пореза на добит предузећа за улагање у основна средства више од једне милијарде динара и 100 новозапослених.

Шабац, ваш поуздан партнер
application/pdf

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
14. Новембар 2018.

Водовод изводи радове на Цветном тргу

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“, Шабац, вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'