Инвестирајте у Шабац

У Шапцу послује преко 4500 привредних субјеката (око 3300 предузетника). Приватна својина је доминантан облик власништва.

Сертификат о повољном пословном окружењу

Сертификат о повољном пословном окружењу

http://bfc-see.org


Град Шабац је учешћем у Програму сертификације општина са повољним пословним окружењем (BFC SEE – Business Friendly Certification in South East Europe) стекао Сертификат о повољном пословном окружењу. Програм BFC SEE надовезује се на велики успех програма сертификације који је покренула Национална алијанса за локални економски развој (NALED) 2007. године у Србији. Квалитет локалног пословног окружења оцењује се на основу 12 захтевних критеријума и више од 80 индикатора. Програм сертификације општина са повољним пословним окружењем је инструмент који омогућава оцену квалитета локалних заједница у погледу инвестиционих потенцијала, инфраструктуре, услуга и информација које нуде потенцијалним инвеститорима и постојећој привреди. Град Шабац је успешно прошао надзорну проверу 23.03.2017.год., са укупном испуњеношћу критеријума од 93,1%.

Сертификат о повољном пословном окружењу представља својеврсну гаранцију инвеститорима да одређена локална самоуправа пружа висок ниво услуга компанијама.

Програм врши и процену квалитета услуга и информација које се пружају као подршка привредницима, као и ефикасност процеса који су у вези са пословном климом. Коначно, сертификација мери обим инвестиционих могућности и начин на који се те могућности користе. Сертификација градова/општина подразумева испуњење одређених стандарда, тј. својеврсну гаранцију да ће постојећи привредници, као и потенцијални инвеститори, добити услуге и информације на начин који олакшава пословање и активности који спадају у надлежност локалних самоуправа. Крајња последица имплементације процеса сертификације у одређеној локалној самоуправи јесте повећана конкурентност за привлачење инвестиција у односу на градове/ општине унутар и ван граница земље.
BFC SEE представља јединствену иницијативу у региону Југоисточне Европе, која утиче на креирање брже и ефикасније администрације, која треба да отклони препреке за убрзани развој привреде, омогући боље инвестиционе резултате и увођење нових технологија, креирање нових радних места и општу модернизацију друштва.


Град Шабац добитник је сертификата о повољном пословном окружењу што је ову локалну самоуправу сврстало међу најбоље инвестиционе дестинације у југоисточној Европи. Признање за унапређење рада локалне администрације Шабац је примио на 4. регионалном BFC SEE конгресу у Подгорици, у организацији Министарства финансија Црне Горе и NALED-a, уз подршку GIZОтвореног регионалног фонда за модернизацију општинских услуга.
Сертификат је свечано уручен председнику Скупштине града Шапца Немањи Пајићу. То је формална и функционална потврда да се Шабац развија као повољно пословно окружење, да „чује” потребе привреде и на прави начин организује понуду града.


Процес спровођења поступка регионалне сертификације Шапца као града са повољним пословним окружењем је реализовао Градски тим за сертификацију уз стручну помоћ Одељења за локални и економски развој и предузетништво.

http://www.naled-serbia.org/sr/news/details/1056/IV-regionalni-kongres-BFC-SEE-u-Podgorici

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
21. Септембар 2018.

Раскопавање на неколико локација у граду

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улицама Јове Курсуле број 8., ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'