Инвестирајте у Шабац

У Шапцу послује близу 5000 привредних субјеката (око 3400 предузетника). Приватна својина је доминантан облик власништва.

Источна индустријска зона

Складиштење и претовар робе

27. Јануар Источна индустријска зона

Некадашњи комплекс „Зорке Шабац“, Источна индустријска зона града Шапца простире се на више од 330 ха земљишта. Своје место у овој Зони заузима 25 компанија које запошљавају преко 2.000 радника. Процес приватизације је успешно спроведен и данас на овом простору послују компаније које прате савремене пословне трендове.

У оквиру Источне индустријске зоне, на 98. километру пловног пута реке Саве, на правцу магистралних путева М19 и М21, налази се и Робно транспортни центар „Шабац“ АД – локација предвиђена за браунфилд инвестиције, складиштење и претовар робе.

За потребе рада и развоја, у свом власништву поседује:

  • 54 ха сопственог земљишта
  • 11.191 м2 затвореног складишно-производног простора
  • 10.000 м2 отвореног складишног простора
  • 600 м2 изграђених саобраћајница
  • Две трафо-станице капацитета 3X630 KVА
  • Водоводну и канализациону мрежу
  • Претоварну механизацију

Мапу Источне индустријске зоне погледајте овде.

Више о пословању у оквиру Робно транспортног центра "Шабац" А.Д. можете пронаћи овде.


КОМПАНИЈЕ КОЈЕ ПОСЛУЈУ У ИСТОЧНОЈ ИНДУСТРИЈСКОЈ ЗОНИ

“ELIXIR ZORKA D.O.O.”


Производња “ElixirZorke” обухвата различите формулације комплексних минералних ђубрива највишег квалитета, са високом концетрацијом хранљивих материја, уједначеном гранулацијом и високом водотопивошћу у земљишту. Ова минерална ђубрива строго контролисаног квалитета у потпуности испуњавају потребе биљних култура за свим елементима, без обзира на специфичности усева, биљне производње или разлике у квалитету земљишта. Као чланица Елиxир групе, ова компанија једна је од највећих компанија у Шапцу која дневно произведе 1.000т минералног ђубрива.

www.elixirzorka.com

“GUDMARK GROUP D.O.O.”

Крајем децембра 2017. године Финска групација Tikkurila OYJ је постигла договор о продаји целокупног акцијског капитала компаније у Србији локалном менаџменту. Компанија у Србији и региону послује под новим именом,Gudmark Group d.o.o. Шабац, које је званично у употреби од 16. јануара 2018. године. Компанија ће наставити започете активности и пројекте који имају за циљ унапређење пословног резултата, јачање тржишне позиције на свим тржиштима региона уз проширење производног асортимана у 2018. години, а све у складу са тржишним захтевима и очекивањима.


www.zorkacolor.com

“HEMOFARM D.O.O.”

Аквизицијом некадашње “Zorka Pharme” 2002., настало је предузеће “Hemofarm d.o.o. Šabac. Управо је у овој фабрици извршена прва комплетна имплементација производа из портфолиа “STADA Group-a”. Фабрика има погон чврстих производа, погон получврстих и течних форми, као и модеран погон дезинфекционих средстава и медицинских раствора. Годишњи капацитет је 1,4 билиона таблета, 130 милиона капсула и 4,5 милиона бочица сувих суспензија, 9,4 милиона туба масти, гелова и крема, 29 милиона комада супоформи, 6 милиона бочица сирупа и солуција, 1,5 милиона медицинских раствора и дезинфекционих средстава и 3,75 милиона Lactulosa-е.

www.hemofarm.com

“B.M.R. GROUP D.O.O.”

Основна делатност овог привредног друштва је производња металних конструкција и делова конструкција. Са преко 600 запослених, “B.M.R. Group” израђује постројења у свим државама у Европи, монтаже изван Европе до Мексика, Јужне Африке, Аустралије и Русије, извози цевне подупираче и готове челичне конструкције. Компанија сарађује са партнерима из целог света, међу којима су “NIS”, “Zauner Anlagentechnik”, “Lenzing AG”, “Danieli”, “Intehral Anlagentechnik GmbH”.

www.bmr.at

“ЖЕЛЕЗАРА СМЕДЕРЕВО Д.О.О. – ОГРАНАК У ШАПЦУ”

Компанија производи бели лим који купци користе у индустрији амбалаже за конзервисање прехрамбених производа, за паковање боја и лакова, хемикалија, фармацеутских производа, дувана, козметике, као и за производњу аеросол боца и крунских затварача. Линија за производњу белог лима у фабрици укључује континуирано електролитичко калајисање, обрезивање, тензионо равнање, сечење и паковање. Огранак у Шапцу доставља бели лим као по дужини сечен (cut-to-lenght) материјал у пакетима, максималне тежине 2.000 кг или у котуровима максималне тежине 15.000 кг.

www.zelsd.rs

“ZORKA-KERAMIKA D.O.O.”

„Аlas Holding“, део аустријске „Аsamer“ групе је, учествујући у приватизацији Зорка керамике 2003. године постао њен власник. “ZORKA-KERAMIKAd.o.o.” је специјализована фирма за производњу зидних плочица у класи “Monoporoza” и подних плочицау класи “GresPorcellanato” чије су главне одлике висок квалитет, атрактиван дизајн, широк асортиман, природан и еколошки материјал, здрава сировина, модерна опрема и технологија и константан раст производње и продаје и способност за равноправан наступ на европском и светском тржишту. Зорка-керамика d.o.o. је једина компанија у бившој СФРЈ која производи гранитну керамику.

www.zorka-keramika.rs

“PIRAMIDA 72 D.O.O.”

“Piramida 72 d.o.o.” је динамична, растућа компанија која се бави производњом папирне галантерије, влажних марамица, производа за негу беба и козметике, као и дистрибуцијом познатих робних марки из најразличитијих производних категорија.. Њихов бренд „Fresh“ један је од најбоље позиционираних брендова у домену папирне галантерије и влажних марамица на домаћем тржишту. “Piramida 72 d.o.o.” је породична компанија основана 1993. године у Шапцу.

www.piramida72.com

“INTER-KOP D.O.O.”

Компанија “Inter-kop d.o.o.“ јеоснована 1991. годинеуШапцу. Данас је један од лидера у извођењу објеката у високоградњи, нискоградњи и мостовима. Експлоатација камених агрегата је још једна компонента којом се бави, а значајну логистичку подршку овим системима пружају сектормеханизације и транспорт који благовремено допремају материјал високог квалитета као производне компоненте пословних процеса.

www.inter-kop.com

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Мај 2019.

Раскопавања у улици војводе Мишића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац" вршити раскопавање површине јавне намене тротоара од бехатона, у улици ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'