Инвестирајте у Шабац

У Шапцу послује преко 4500 привредних субјеката (око 3300 предузетника). Приватна својина је доминантан облик власништва.

Источна индустријска зона

Складиштење и претовар робе

27. Јануар Источна индустријска зона

Некадашњи комплекс „Зорке Шабац“, Источна индустријска зона града Шапца простире се на више од 330 ха земљишта. Своје место у овој Зони заузима 25 компанија које запошљавају преко 2.000 радника. Процес приватизације је успешно спроведен и данас на овом простору послују компаније које прате савремене пословне трендове.

У оквиру Источне индустријске зоне, на 98. километру пловног пута реке Саве, на правцу магистралних путева М19 и М21, налази се и Робно транспортни центар „Шабац“ АД – локација предвиђена за браунфилд инвестиције, складиштење и претовар робе.

За потребе рада и развоја, у свом власништву поседује:

  • 54 ха сопственог земљишта
  • 11.191 м2 затвореног складишно-производног простора
  • 10.000 м2 отвореног складишног простора
  • 600 м2 изграђених саобраћајница
  • Две трафо-станице капацитета 3X630 KVА
  • Водоводну и канализациону мрежу
  • Претоварну механизацију

Мапу Источне индустријске зоне погледајте овде.

Више о пословању у оквиру Робно транспортног центра "Шабац" А.Д. можете пронаћи овде.


КОМПАНИЈЕ КОЈЕ ПОСЛУЈУ У ИСТОЧНОЈ ИНДУСТРИЈСКОЈ ЗОНИ

“ELIXIR ZORKA D.O.O.”


Производња “ElixirZorke” обухвата различите формулације комплексних минералних ђубрива највишег квалитета, са високом концетрацијом хранљивих материја, уједначеном гранулацијом и високом водотопивошћу у земљишту. Ова минерална ђубрива строго контролисаног квалитета у потпуности испуњавају потребе биљних култура за свим елементима, без обзира на специфичности усева, биљне производње или разлике у квалитету земљишта. Као чланица Елиxир групе, ова компанија једна је од највећих компанија у Шапцу која дневно произведе 1.000т минералног ђубрива.

www.elixirzorka.com

“TIKKURILA D.O.O.”

“Zorka Color” је 2011. године продајом пословних права постала члан “Tikkurila Group-a” из Финске. “Tikkurila” је компанија са дугом традицијом производње боја и лакова, и препознатљив је симбол за квалитетне премазе у целом региону. Потрошачима, професионалцима и индустријским корисницима пружа прилагођена и еколошки одржива решења за заштиту и декорацију. 2014. године“Tikkurila” је награђена за најбољи корпоративни бренд Србије у области хемије, а 2015. године компанији је уручена награда за друштвено одговорно пословање.

www.zorkacolor.com

“HEMOFARM D.O.O.”

Аквизицијом некадашње “Zorka Pharme” 2002., настало је предузеће “Hemofarm d.o.o. Šabac. Управо је у овој фабрици извршена прва комплетна имплементација производа из портфолиа “STADA Group-a”. Фабрика има погон чврстих производа, погон получврстих и течних форми, као и модеран погон дезинфекционих средстава и медицинских раствора. Годишњи капацитет је 1,4 билиона таблета, 130 милиона капсула и 4,5 милиона бочица сувих суспензија, 9,4 милиона туба масти, гелова и крема, 29 милиона комада супоформи, 6 милиона бочица сирупа и солуција, 1,5 милиона медицинских раствора и дезинфекционих средстава и 3,75 милиона Lactulosa-е.

www.hemofarm.com

“B.M.R. GROUP D.O.O.”

Основна делатност овог привредног друштва је производња металних конструкција и делова конструкција. Са преко 600 запослених, “B.M.R. Group” израђује постројења у свим државама у Европи, монтаже изван Европе до Мексика, Јужне Африке, Аустралије и Русије, извози цевне подупираче и готове челичне конструкције. Компанија сарађује са партнерима из целог света, међу којима су “NIS”, “Zauner Anlagentechnik”, “Lenzing AG”, “Danieli”, “Intehral Anlagentechnik GmbH”.

www.bmr.at

“ЖЕЛЕЗАРА СМЕДЕРЕВО Д.О.О. – ОГРАНАК У ШАПЦУ”

Компанија производи бели лим који купци користе у индустрији амбалаже за конзервисање прехрамбених производа, за паковање боја и лакова, хемикалија, фармацеутских производа, дувана, козметике, као и за производњу аеросол боца и крунских затварача. Линија за производњу белог лима у фабрици укључује континуирано електролитичко калајисање, обрезивање, тензионо равнање, сечење и паковање. Огранак у Шапцу доставља бели лим као по дужини сечен (cut-to-lenght) материјал у пакетима, максималне тежине 2.000 кг или у котуровима максималне тежине 15.000 кг.

www.zelsd.rs

“ZORKA-KERAMIKA D.O.O.”

„Аlas Holding“, део аустријске „Аsamer“ групе је, учествујући у приватизацији Зорка керамике 2003. године постао њен власник. “ZORKA-KERAMIKAd.o.o.” је специјализована фирма за производњу зидних плочица у класи “Monoporoza” и подних плочицау класи “GresPorcellanato” чије су главне одлике висок квалитет, атрактиван дизајн, широк асортиман, природан и еколошки материјал, здрава сировина, модерна опрема и технологија и константан раст производње и продаје и способност за равноправан наступ на европском и светском тржишту. Зорка-керамика d.o.o. је једина компанија у бившој СФРЈ која производи гранитну керамику.

www.zorka-keramika.rs

“PIRAMIDA 72 D.O.O.”

“Piramida 72 d.o.o.” је динамична, растућа компанија која се бави производњом папирне галантерије, влажних марамица, производа за негу беба и козметике, као и дистрибуцијом познатих робних марки из најразличитијих производних категорија.. Њихов бренд „Fresh“ један је од најбоље позиционираних брендова у домену папирне галантерије и влажних марамица на домаћем тржишту. “Piramida 72 d.o.o.” је породична компанија основана 1993. године у Шапцу.

www.piramida72.com

“INTER-KOP D.O.O.”

Компанија “Inter-kop d.o.o.“ јеоснована 1991. годинеуШапцу. Данас је један од лидера у извођењу објеката у високоградњи, нискоградњи и мостовима. Експлоатација камених агрегата је још једна компонента којом се бави, а значајну логистичку подршку овим системима пружају сектормеханизације и транспорт који благовремено допремају материјал високог квалитета као производне компоненте пословних процеса.

www.inter-kop.com

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Јун 2018.

Поправка водоводне мреже

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“, Шабац, вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, ул. Господар Јевремова бр. 7. ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'