Инвестирајте у Шабац

У Шапцу послује близу 5000 привредних субјеката (око 3400 предузетника). Приватна својина је доминантан облик власништва.

ЛОКАЛНА ИНФРАСТРУКТУРА

12. Децембар ЛОКАЛНА ИНФРАСТРУКТУРА


ПРОЈЕКАТ

РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗГРАДЕ СОКОЛСКОГ ДОМА –МЕСТА СУСРЕТАЊА МЛАДОСТИ, ТРАДИЦИЈЕ И БУДУЋНОСТИ


Шабац је једна од 37 локалних самоуправа у којој Европска унија, преко развојног програма ЕУ ПРО финансира пројекат из области локалне инфраструктуре, а који се односи на реконструкцију зграде Соколског дома у Шапцу.


Општи циљ пројекта је допринос стварању услова, кроз унапређење просторних, организационих и управљачких капацитета, за развој одрживог система који обезбеђује физичку, менталну и социјалну добробит деце, младих и особа са инвалидитетом на територији града Шапца, заснован на развојним активностима и транссферу вештина и знања у области спорта и културе.


Специфични циљеви пројекта:


Специфични циљ 1: Обезбеђивање услова, кроз реконструкцију зграде Соколског дома, и успостављење ефикасног управљачког процеса, за побољшање функционисања система у области спорта и креирање атрактивних спортских садржаја који ће бити доступни деци, младима и особама са инвалидитетом са територије града Шапца, а у сврху њиховог здравог физичког и менталног развоја и унапређења здравља.

Специфични циљ 2: Очување зграде Соколког дома као културно историјског наслеђа града Шапца, подстицање неговања културе сећања код грађана који живе на његовој територији и обогаћивање туристичке понуде града Шапца.


Период реализације: 18 месеци


Укупна вредност: 249.419,43 ЕУР


Допринос ЕУ ПРО: 150.000 ЕУР

Допринос града Шапца: 99.419.,43 ЕУР


Резултати пројекта:


Р1 Проширени просторни капацитети за реализацију спортских активности, повећан обухвата деце, младих и особа са инвалидитетом за безбедно бављење спортом и побољшани услови за рад спортских организација, подизање професионалних компетенција стручног особља;

Р2 Развијени механизми ефикасног управљања материјално-техничким и људским ресурсима и програмским активностима;

Р3 Развијени су садржаји који негују културу сећања;

Р4 Зграда Соколског дома је видљива на туристичкој мапи града Шапца.
Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Мај 2019.

Раскопавања у улици војводе Мишића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац" вршити раскопавање површине јавне намене тротоара од бехатона, у улици ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'