Живот у Шапцу

Живот у Шапцу настао је уз реку Саву. Да није било ње, насеље, данас респектабилан град, вероватно не би ни постојало. Као што је за живот човека неопходна вода, тако је живот Шапца непотпун без реке Саве. Шабац, град на Сави.

Шабачко позориште

10. Новембар Шабачко позориште

ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ

Настанак позоришног живота у Шапцу, везује се за прво театрално представленије које је град имао 1840. године. Те године, пред прославу празника рођења Исуса Христа - Божића, професор Шабачке гимназије Дамјан Маринковић, приредио је извођење комада ,,Светислав и Милена", Јована Стерије Поповића. Године 1906. основано је професионално Шабачко позориште. Након ослобођења града у Другом светском рату, формирано је Народно позориште, које и данас наставља традицију позоришне уметности у Шапцу. Шабачко позориште има три сцене: Дечији, Малу сцену - Др Бранивој Ђорђевић и Велику сцену. Годишње припреми 5 - 8 премијерних извођења и прикаже око 200 представа на својим сценама и организује око 50 гостовања. Сала Шабачког позоришта има 314 места, 235 у партеру и 79 на балкону. Физиономију Шабачког позоришта стварали су истакнути позоришни глумци: Јуриј Ракитин, Мира Ступица, Борис Ковач, Цане Фирауновић, Томанија Ђуричко, Теја Радоје Гојкић и многи други.


Шабачко позориште

адреса Карађорђева 22, Шабац

директор Зоран Карајић

контакт телефон 015/353-954; 353-959

web http://www.sabackopozoriste.rs/

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
19. Јул 2019.

Телеком - радови на раскрсници улица Војводе Мишића и Владе Јовановића

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће предузећу за телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. извршна ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'