Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Видовданске награде
за најуспешније ученике
и наставнике у Шапцу

28. Јун Видовданске награде<br> за најуспешније ученике <br> и наставнике у Шапцу
Поштујући вишегодишњу традицију доделе награда на Видовдан, Град Шабац је данас наградио најуспешније ученике основних и средњих школа са подручја града и њихове наставнике, за постигнуте резултате на републичким такмичењима које је организовало Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, у школској 2015/2016. години.
На свечаности организованој у Шабачком позоришту, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић честитао је награђеним ученицима и наставницима, и истакао да је ова награда један од начина да се Град захвали вредним ученицима који наш крај представљају у најбољем светлу.
-Поносан сам што је сваке године Позориште пуније него претходне, јер то показује да је све више деце и наставника из Шапца који остварују запажене резултате на републичким такмичењима. Промоција знања и успеха може подстаћи да најмлађи ђаци почну још вредније да уче како би следеће године и они добили Видовданску награду. Град Шабац ће увек наградити и помоћи наставнике који више и марљивије раде са децом, рекао је градоначелник.
Он је додао да сваки град који жели да напредује мора да се систематично бави питањима образовања и науке.
У основним школама награђено је 66 ученика, 39 наставника и шест екипа. Укупан износ издвојен за ученике и наставнике основних школа је 948.000 динара. Број награђених средњошколаца је 65, професора 39 и пет екипа, за чије награде је опредељено је 638.400 динара. За наставнике који су реализовали секцију на Градском базену, Град је обезбедио награде за 16 наставника који су допринели здравом развоју деце основног и средњег образовања.
Град Шабац у школској 2015/2016. години стипендира 12 студената и за ту намену издвојено је 2.500.000 динара. Поред наведеног, из буџета града финансирају се и трошкови такмичења, за шта је опредељено 4.000,000,00 динара. Град Шабац издваја средства за куповину књига за ученике основних и средњих школа који су носиоци “Вукове дипломе”. Такође, опредељено је 64.000 динара за средњошколску награду "Ђак генерације".
За своје најуспешније ученике и студенте, Град Шабац ће из градског буџета издвојити 8.380.900 динара.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Јун 2019.

Топлана - радови у улицама Дринске дивизије и Мачванској

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“, Шабац, вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'