Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Трећи Винаверови дани у Шапцу

20. Мај Трећи Винаверови дани  у Шапцу
Манифестација “Винаверови дани европске културе” ове године носи назив „Видело света“ према једном од најбитнијих стваралачких пројеката Станислава Винавера.
На данашњој конференцији за новинаре програм манифестације су најавили Игор Марсенић, члан Градског већа Града Шапца, Нела Тонковић, директорка Народног музеја у Шапцу и Кристина Алексић из Библиотеке шабачке.

Према најавама организатора, у Шапцу ће од 23 до 25. маја бити одржан културни догађај који за окосницу има велики научни скуп “Станислав Винавер у/о српској књижевности, уметности и култури”, на чијем ће почетку бити одржана промоција књиге „Авангардисткиња“ др Жарке Свирчев. Манифестацију ће затворити округли сто поводом изласка из штампе првог кола сабраних дела Радомира Константиновића на иницијативу и уз велико залагање др Гојка Тешића.

Како је истакао Игор Марсенић, новина у односу на претходне године је да “Видело света” шири хоризонте уметничког стварања и у оквиру манифестације ће по први пут ће бити организован свакодневни музички и ликовни програм, као и различити едукативни пројекти за све генерације. Према Марсенићевим речима, најзначајнији циљ Винаверових дана јесте отварање ка свету.
-Полазна тачка концепта “Видело света” је да се прошлошћу и културалним наслеђем бави на динамичан начин, оживљавајући мисли и идеје, интерпретацијом у слободаном савременом духу, како не бисмо били заточени унутар прошлости и славне традиције. Винавер је био необична, питорескна личност и свођење генија на биографску цртицу и помен било би скрнављење. Интерпретативни приступ који смо изабрали оставља доста простора ауторима да се искажу у различитим медијима од науке или музике до стрипа, штампе, писања или дизајна светла, и то је нешто што ме као уметника радује, нагласио је Марсенић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
27. Фебруар 2020.

Забрана саобраћаја

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у следећим улицама у Шапцу:
- на деоници Улице краља Александра, од раскрснице са ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'