Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Амбасадор Европске уније Мајкл Девенпорт у Шапцу

13. Април Амбасадор Европске уније Мајкл Девенпорт у Шапцу
Амбасадор Делегације Европске уније у Србији Мајкл Дeвенпорт, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и републички комесар за избеглице Владимир Цуцић данас су свечано отворили објекат за социјално становање у заштићеним условима у Шапцу и корисницима доделили кључеве 36 станова. Дeвенпорт је нагласио да су избегла и расељена лица сувише дуго чекала овај тренутак и пожелео им срећан почетак.
- Делегација ЕУ ће наставити да помаже, јер још увек имамо посла. ЕУ је највећи донатор у Србији и издвојене су велике суме, али није све у новцу. Овакви пројекти су симбол наше солидарности, нагласио је Дeвенпорт.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао је да у Шапцу нико неће бити гладан и без крова и да ће сви имати шансу да се пристојно лече.
- Јако нам је стало да сви Шапчани имају прилику за нормалан живот. Данас ће се овим људима остварити нешто најважније, добиће кров над главом. Захвалан сам Делегацији ЕУ у Србији, Комесаријату за избеглице и Хаусинг центру што су омогућили да заједно са Градом Шапцем за наше обезбедимо 36 нових станова за оне којима је помоћ напотребнија, навео је Зеленовић.
Објекат је изграђен је у оквиру пројекта „Подршка побољшању услова живота присилних миграната у Србији и затварање колективних центара“ који финансира Делегација Европске уније у Србији из предприступних фондова ИПА 2012, уз финансијски допринос организације Хаусинг Центар.
Циљеви пројекта су да поспеши друштвено укључивање социјално угрожених лица и породица избеглица, интерно расељених лица и повратника по реадмисији смештених у колективном центру Варна и најугроженијег локалног становништва, и да помогне затварање колективног центра Варна у Шапцу.
Град Шабац је за изградњу објекта обезбедио инфраструктурно опремљено земљиште на квалитетној локацији Камењак у централном делу Шапца, израдио урбанистичку документацију и издао све потребне дозволе. Комесаријат за избеглице и миграције координира процес затварања колективног центра Варна. Центар за социјални рад Шабац ће по усељењу корисничких породица преузети управљање објектом и пружати сталну подршку у даљем процесу социјалне интеграције. Корисници станова у објекту су 29 породица из колективног центра Варна и 7 социјално угрожених породица из локалне популације Града Шапца које ће по усељењу остварити услове за квалитетан живот. Станови у објекту ће бити опремљени основном опремом и намештајем.
Вредност радова на изградњи и опремању објекта је око 720.000 евра.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
19. Јул 2019.

Телеком - радови на раскрсници улица Војводе Мишића и Владе Јовановића

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће предузећу за телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. извршна ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'