Градска управа

Подаци о организацији Градске управе

Одсек саобраћајне инспекције

04. Новембар Одсек саобраћајне инспекције

Одсек саобраћајне инспекције врши послове праћења транспортних потреба и захтева, предлаже и припрема минималне стандарде услуга (линије, интервали и сл.), припрема конкурсну документацију за ангажовање превозника, припрема и предлаже нацрт уговора са превозницима, анализира тарифни систем, систем карата и наплате и предлаже евентуалне измене, предлаже измене у режиму саобраћаја и паркирања да би се обезбедили бољи услови за кретање возила јавног превоза, прати реализацију уговора са превозницима и о томе извештава надлежне, предлаже ревизију уговора, прати склапање уговора о превозу ђака и наставника, обавља и друге послове везане за унапређење система јавног градског и приградског превоза путника, доноси Програм о оптималном броју такси стајалишта и броју такси места на такси стајалиштима, одређује такси стајалишта, даје сагласност за постављање рекламног паноа на крову такси возила, врши послове надзора над спровођењем одредаба Закона о превозу у друмском саобраћају и прописа донетих на основу овог закона у обављању локалног превоза и то: ванлинијског превоза путника, линијског и ванлинијског превоза ствари, превоза за сопствене потребе лица и ствари и ауто-такси превоза, као и техничко регулисање саобраћаја на локалним путевима и улицама у насељеним местима и то: усмеравање транзитног, теретног, бициклистичког, запрежног и пешачког саобраћаја, одређивање једносмерних путева и улица, утврђивање путева и улица у којима је забрањен саобраћај или саобраћај одређених врста возила, ограничење брзине кретања возила, одређивање простора за паркирање и заустављање возила, врши надзор над применом Одлуке о некатегорисаним путевима.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
23. Август 2019.

Реконструкција водоводне мреже у Кнеза Лазара

У понедељак 26. августа почеће реконструкција водоводне мреже у улици Кнеза Лазара у делу ближем Карађорђевој улици. Због реконструкције биће уведена забрана паркирања у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'