Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

ЗРЕЛЕ ЈАГОДЕ У ГОРАЖДЕВЦУ: Пољопривредници беру плодове сарадње са Шапцем

02. Октобар ЗРЕЛЕ ЈАГОДЕ У ГОРАЖДЕВЦУ: Пољопривредници беру плодове сарадње са Шапцем
Пољопривредници у Гораждевцу, којима је Град Шабац помогао да подигну засаде јагоде, пробали су прве плодове свог рада. Иако није уобичајено да се у ово доба године једу јагоде, то је тренутно највећа радост и понос у кућама породица које учествују у овом пројекту и доказ да је овај заједничи подухват успео.

Свако домаћинство оставило је између 20 и 30 садница да цветају како би се уверили да су посао успешно обавили, али и да би обрадовали децу у породици. На остали садницама током периода вегетације, односно до касне јесени, скидају се цветови да биљка не би трошила енергију и тако се спремила за формирање плодоносних цветова на пролеће.

Сваки корак производње својим саветима прате запослени у Одељењу за пољопривреду града Шапца који од самог почетка пројекта прижају стручну помоћ пољопривредницима из Гораждевца.

За нове јагодаре први плодови су знак да могу бити подједнако успешни као произвођачи у Поцерини чија домаћинства су посетили овог пролећа и од којих су добили драгоцене савете.

Прилику да зарађују више од свог рада пољопривредници из Гораждевца добили су након одлуке Скупштине града Шапца да помогне набавку садница са 10.000 евра и да стручни тим овог града помогне својим знањем.

У овом пројекту учествује и аустријска невладина организација “Диаконие” која је издвојила значајан део новчане помоћи за опрему и технику потребну за одржавање засада јагоде, и Општина Пећ.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
28. Фебруар 2020.

Топлана - радови у улици Немањиној

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“, Шабац, вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'