Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Зоран Тошић: Шабац има најбољи однос
према локалној привреди

24. Децембар Зоран Тошић: Шабац има најбољи однос<br> према локалној привреди
На годишњој конференцији Привредног савета града Шапца, одржаној данас у Градској кући, Зоран Тошић, председник Савета, информисао је грађане о активностима овог тела током 2019. године.

- Посебну пажњу посветили смо темама у области екологије, енергетске ефикасности где је било речи и о формирању зелене задруге. Као и претходних година, ангажовали смо се на питању одношења комуналног отпада иницирањем и постизањем договора да се цена одношења обрачунава по кубикажи изнетог отпада, а не по квадратном метру, као што је то било раније. То је утицало на одговорнији однос привреде према комуналном и индустријском отпаду. Нарочито смо поносни на акцију озелењавања града, у којој за сада учествује десет компанија, а биће засађено више од 2000 стабала. Имајући у виду да свако стабло просечно кошта 5000 динара, за озелењавање је издвојено десет милиона динара, рекао је Тошић.

Говорећи о капиталним инвестицијама, он је истакао да су привредници на седницам Савета разматрали предлоге и информације о току реализације, а крајем године упознати су и са предлогом капиталних инвестиција у 2020. години. Поред тога, чланови Савета су информисани о програмима рада појединих јавних предузећа, као и о буџету града за наредну годину.

- Привредници су се бавили и проблемима чије решавање није у домену локалне самоуправе. Упутили смо допис Министарству саобраћаја у ком смо подсетили да је пут у Северозападној радној зони, од Дреновца до Шапца, у јако лошем стању, и захтевали хитну санацију јер је та саобраћајница од стратешког значаја за град. Захтев привредника коју послују у Северозападној радној зони упућен Министарству финансија, био је отварање царинског терминала, што је по природи њиховог посла неопходно, објаснио је председник Привредник савета града Шапца. Тошић је такође навео иницијативу упућену Министарству енергетике, поводом уобичајених проблема које компаније имају са прикључком на електричну енергију. Наиме, по изградњи трафо станице и других прикључака, комплетна инвестиција компанија прелази у власништво електропривреде. Мишљење шабачких привредника је да би такву праксу требало мењати и инвестицију вратити у власништво привредника.

- Град Шабац, у Србији, има најбољи однос према локалној привреди, што се види кроз интересовање и уважавање мишљења и потреба привредника. Шабачки привредници укључени су и у активности локалног савета за запошљавање, у израду плана развоја града за период од 2020. до 2030. године, као и у израду бројних других докумената важних за квалитетно функционисање града, закључио је Зоран Тошић.

Привредни савет града Шапца основан је 2014. године. Чине га представници фирми које послују на територији града. Броји 25 чланова, а у његовом саставу су и представници локалних институција. Ово тело састаје се једном у два месеца.


Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'