Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Змињак:
постављена метална конструкција
за балон салу

13. Септембар Змињак: <br> постављена метална конструкција <br> за балон салу
Мештани месних заједница „Змињак“ и „Скрађани“ су на децембарском непосредном изјашњавању одлучили да се 2,5 милиона динара од пореза на имовину определи за прву фазу изградње балон сале поред основне школе у Змињаку.
У јулу је изливен темељ, а данас је завршено постављање металне конструкције за овај објекат.
Са мештанима Змињака данас су о динамици радова и плановима за следеће непосредно изјашњавање разговарали градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, Салко Карадаревић, члан Градског већа, Милан Васић, директор ЈП „Инфраструктура“ и Миодраг Филиповић, руководилац сектора за изградњу у ЈП „Инфраструктура“.
Градоначелник Зеленовић је рекао да свако непосредно изјашњавање са собом доноси доста добрих и конструктивних идеја о којима Шапчани гласају, а да је градња балон сале у Змињаку једна од најоригиналнијих. Он је напоменуо да када људи слободно одлучују о свом новцу, никада не могу да погреше или да донесу лошу одлуку.
-Мештани Змињака су једногласно одлучили да је школска балон сала оно што им је најпотребније. Данас сви имамо задовољство да видимо да се та сала гради предвиђеном динамиком. То је и најбољи доказ да се новац од пореза на имовину троши онако како су грађани одлучили. Зато и позивам све Шапчане да се упишу у спискове и да, када дође време, гласају шта је то што је потребно да се ради у месту у ком живе. Све оно што буде изгласано, гарантујем као градоначелник, да ће бити и урађено. Новца има довољно, тачно онолико колико су суграђани уплатили пореза, рекао је градоначелник и најавио ново непосредно изјашњавање у седам месних заједница у недељу 16. септембра.
Драган Станковић, одборник у Скупштини града Шапца и мештанин Змињака, истакао је да изградња балон сале веома важна за децу и омладину у овом селу и додао да је поносан што изградња балон сале за физичко напредује договореном динамиком.
-Захваљујући одлуци Града Шапца да се врати новац прикупљен од пореза у Змињака, ми данас гледамо како се гради сала за нашу децу. Град Шабац се бави озбиљном политиком која се заснива на идејама и реализацији тих идеја. Политика у Србији је, нажалост, неозбиљна политика, али Град Шабац себи није дозволио такав усуд, већ спроводи политику у којој даје грађанима могућност да више одлучују, подвукао је Станковић.
Владимир Симовић, директор ОШ „Јован Цвијић“ у Змињаку, каже да је за сваку образовну установу, а нарочито једну основну школу у селу, веома значајно да се обезбеде добри услови за физичку активност деце. Он се у име ученика и запослених у ОШ „Јован Цвијић“ у Змињаку захвалио свима који учествују у изградњи сале за физичко.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
24. Април 2019.

Радови у Алексе Шантића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Алексе Шантића ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'