Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Змињак:
постављена метална конструкција
за балон салу

13. Септембар Змињак: <br> постављена метална конструкција <br> за балон салу
Мештани месних заједница „Змињак“ и „Скрађани“ су на децембарском непосредном изјашњавању одлучили да се 2,5 милиона динара од пореза на имовину определи за прву фазу изградње балон сале поред основне школе у Змињаку.
У јулу је изливен темељ, а данас је завршено постављање металне конструкције за овај објекат.
Са мештанима Змињака данас су о динамици радова и плановима за следеће непосредно изјашњавање разговарали градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, Салко Карадаревић, члан Градског већа, Милан Васић, директор ЈП „Инфраструктура“ и Миодраг Филиповић, руководилац сектора за изградњу у ЈП „Инфраструктура“.
Градоначелник Зеленовић је рекао да свако непосредно изјашњавање са собом доноси доста добрих и конструктивних идеја о којима Шапчани гласају, а да је градња балон сале у Змињаку једна од најоригиналнијих. Он је напоменуо да када људи слободно одлучују о свом новцу, никада не могу да погреше или да донесу лошу одлуку.
-Мештани Змињака су једногласно одлучили да је школска балон сала оно што им је најпотребније. Данас сви имамо задовољство да видимо да се та сала гради предвиђеном динамиком. То је и најбољи доказ да се новац од пореза на имовину троши онако како су грађани одлучили. Зато и позивам све Шапчане да се упишу у спискове и да, када дође време, гласају шта је то што је потребно да се ради у месту у ком живе. Све оно што буде изгласано, гарантујем као градоначелник, да ће бити и урађено. Новца има довољно, тачно онолико колико су суграђани уплатили пореза, рекао је градоначелник и најавио ново непосредно изјашњавање у седам месних заједница у недељу 16. септембра.
Драган Станковић, одборник у Скупштини града Шапца и мештанин Змињака, истакао је да изградња балон сале веома важна за децу и омладину у овом селу и додао да је поносан што изградња балон сале за физичко напредује договореном динамиком.
-Захваљујући одлуци Града Шапца да се врати новац прикупљен од пореза у Змињака, ми данас гледамо како се гради сала за нашу децу. Град Шабац се бави озбиљном политиком која се заснива на идејама и реализацији тих идеја. Политика у Србији је, нажалост, неозбиљна политика, али Град Шабац себи није дозволио такав усуд, већ спроводи политику у којој даје грађанима могућност да више одлучују, подвукао је Станковић.
Владимир Симовић, директор ОШ „Јован Цвијић“ у Змињаку, каже да је за сваку образовну установу, а нарочито једну основну школу у селу, веома значајно да се обезбеде добри услови за физичку активност деце. Он се у име ученика и запослених у ОШ „Јован Цвијић“ у Змињаку захвалио свима који учествују у изградњи сале за физичко.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Јануар 2019.

Радови у улици Николе Пашића

ЈКП Топлана-Шабац врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Николе Пaшића број 22 ради прикључка објектата на диструбутивну гасну мрежу у периоду од 15. јануара до 30. априла 2019. године, обавезу да раскопану ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'