Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Змињак слави две године директне демократије

20. Новембар Змињак слави две године директне демократије
Пре тачно годину дана свечано је отворена фискултурна балон сала у Змињаку чија је изградња финансирана новцем од пореза на имовину. Изградња балон сале био је пројекат који су мештани Змињака и Скрађана изгласали на првом директном одлучивању 2017. године.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је данас Змињак и истакао да до пре три године грађани нису ни знали колико новца од пореза на имовину буде прикупљено у њиховом месту а сада од тог новца већ имају изграђен објекат.


-Директно одлучивање које се спроводи једино у Шапцу је заправо јединствен начин да решавате проблеме и укључите суграђане у свакодневни живот. Грађани до пре три године нису ни знали колико се прикупи новца од пореза на имовину. Никада раније нико их није питао на шта би они конкретно потрошили тај новац. За све ово време колико сам градоначелник срео грађане који не знају шта је јавна политика, али нисам срео никога ко се не разуме у паре. У свакој месној заједници свако зна како би да потроши новац. Ја сам поносан на мештане Змињака и Скрађана што су одлучили да сав новац који је скупљен од пореза на имовину потроше на оно што је њима најважније, а њима је најважнија била спортска сала. Сала је изграђена и већ годину дана користи деци и омладили Змињака и Скрађана, рекао је градоначелник и позвао и грађане који живе у градским месним заједницама да се укључе и 8. децембра изаберу пројекте који су њима важни.


Одборник у Скупштини града Шапца Драган Станковић из Змињака каже да је овом селу велика заинтересованост за директно одлучивање јер су грађани видели да је обећано и реализовано.


-Балон сала нам много значи. Посебно је важно што су грађани гласали за то. Већина није могла да верује да ће пројекат бити реализован али ево данас деца имају час физичког у новој сали. Захвални смо грађанима који су подржали идеју. Предлажем и грађанима других месних заједница да изађу и гласају за предлоге који су њима важни, поручио је Станковић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'