Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Завршни радови на парохијском дому
у Накучанима

28. Фебруар Завршни радови на парохијском дому <br> у Накучанима
Завршна фаза изградње парохијског дома у Накучанима приведи се крају малтерисањем зидова на објекту. Градилиште су данас посетили Милан Васић, начелник Градске управе града Шапца и Јелена Топаловић Петровић, помоћница градоначелника Шапца за укључивање грађана.
На непосредном изјашњавању које организовано 25. новембра 2018. године одлучено је да се 350 хиљда динара определи за завршетак парохијског дома. Према најавама мештана ова три села и свештеника Бранка Илића, парохијски дом би требао да буде завршен од јесени.

Васић је том приликом похвалио слогу становника три села, Бојића, Накучана и Синошевића, који су се уједнили око идеје да део новца од повраћаја пореза на имовину, посредством непоседног изјашњавања определе за наставак радова на овом објекту. Он је напоменуо да се суштина политике повраћаја новца од пореза у месне заједнице огледа на овом примеру, у ком су се мештани три села договорили да је заједнички интерес да се изгради нови парохијски дом.
-Чињеница да дођете у једно село и питате људе како желе да се потроши новац који се слио у градску касу од уплата пореза на имовину и онда реализујете све жеље које су изабране већином гласова, то више није вест у шабачком крају, него навика и пракса. Ово потврђујује и село Накучани које је прошло и други циклус референдума, они су одлучивали и 2017. и 2018. године, све што су први пут изабрали -урађено је, а сада се реализују и пројекти са прошлог гласања. Успели смо да пробудимо енергију људи и свест да је важно да буду питани за најважније одлуке у њиховој заједници, напоменуо је Васић.

Јелена Топаловић Петровић је најавила нови циклус непосредног изјашњавања у 21 сеоској и приградској месној заједници. Нови круг непоседног изјашњавања биће организован у месним заједницма: Бела Река, Десић, Добрић, Жабар, Заблаће, Јевремовац, Јеленча, Корман, Липолист, Мајур, Мала Врањска, Мрђеновац, Миокус, Мишар, Орид, Петковица, Предворица, Прњавор, Радовашница, Слатина и Цуљковић.
Она је позвала становнике ових места да до 29. марта 2019. године предају листу предлога који могу поправити квалитет живота у месту у ком живе.

Свештеник Бранко Илић се захвалио представницима три месне заједнице због одлуке да део својих средстава од повраћаја новца од пореза на имовину уложе у уређење парохијског дома. Захвалио је и осталим добротворима коју су прошле године омогућили да објекат добије кров. Додао је да ово јубиларна година за храм у Накучанима, и да се нада да ће за обележавање 140 година постојања цркве, парохијски дом бити завршен.

Продан Панић, представник групе грађана која је поднела предлоге за непосредно изјашњавање, рекао је да се поред радова на парохијском дому уређује и пошљунчен плато испред цркве и школе. Он је додао да се нада да ће сваки ново непосредно изјашњавање имати више учесника него претходно, јер су реализовани пројекти најбоља потврда да оно што се изгласа буде и реализовано.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Мај 2019.

Раскопавања у улици војводе Мишића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац" вршити раскопавање површине јавне намене тротоара од бехатона, у улици ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'