Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Завршна конференција пројекта ROSIS4H

24. Мај Завршна конференција пројекта ROSIS4H
Завршна конференција пројекта ROSIS4H - “Поновно откривање могућности за развој хортикултуре кроз одрживи утицај у прекограничном подручју” одржана је данас у Центру за стручно усавршавање у Шапцу.

Пројекат је почео потписивањем уговора у септембру 2017. године у Шапцу, чиме је настављена сарадња између Града Шапца и Средње пољопривредне школа са домом ученика из Шапца са Центром за развој Бродско-посавске жупаније, Регионалним центром за биотехнолошка истраживања и развој Бродско-посавске жупаније и Средњом школом “Матија Антун Рељковић” из Славонског Брода.

У уводном делу обратили су се градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, заменик амбасадора Републике Хрватске у Србији Стјепан Глас, Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца и члан пројектног тима и Магдалена Змаић, представница Центра за развој Бродско-посавске жупаније.

Партнери на овом пројекту добили су вредну опрему и бројне едукације, предавања и студијске посете, које су послужиле за стицање нових знања и размену искустава.

Реализацијом овог пројекта, Средња пољопривредна школа са домом ученика из Шапца добила је лабораторију за анализу земљишта, а Град Шабац - возило, инфо пулт за потребе пољопривредника и е-платформу намењену овој тематици.
Средња школа “Матија Антун Рељковић” добила је сушару, цистерну, тунелски пластеник и систем за орошавање у пластенику, а Регионални центар за биотехнолоша истраживања и развој атомски спектафотометар за анализу земљишта.

У оквиру пројекта развијене су нове услуге на пољу едукације за пољопривредне произвођаче и две студије: за Град Шабац - Студија о развоју кластера у хортикултури, а за Регионални центар за биотехнолошка истраживања и развој из Славонског Брода - Студију са акционим планом даљег развоја.

Скупу у Центру за стручно усавршавање су присуствовали и пољопривредници из Гораздевца, који су ових дана гости Града Шапца.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'