Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Завршено четврто Позоришно пролеће
у Шапцу -
уручене награде најбољима

16. Април Завршено четврто Позоришно пролеће <br> у Шапцу - <br> уручене награде најбољима
Доделом награда и извођењем представе "Лимунација" у режији Небојше Брадића у Шапцу је синоћ завршено четврто Позоришно пролеће. Овогодишњи поднаслов фестивала је био "Неприлагођени у класици".

Након седам дана разноврсних позоришних догађаја стручни жири, у саставу Карпо Година, Никола Ристановски и др Петар Кауков, донео је одлуку да представа "Тартиф" по мотивима Молијерове драме добије шест од укупно седам награда. "Тартиф" Сомборског и Српског народног позоришта из Новог Сада, по оцени стручног жирија, најбоље је остварење четвртог "Позоришног пролећа". Хана Селимовић је добитница награде за женску улогу, док је за мушку ролу награђен Саша Торлаковић. За најбољу младу глумицу проглашена је Даница Грубачки. Аутор, Игор Вук Торбица, награђен је за режију, а за музику, композитор, Владимир Пејаковић.

За креативна глумачка остварења у комаду "Балкански шпијун" Народног позоришта из Београда, жири је наградио Љубомира Бандовића и Нелу Михаиловић. Ова представа најбоља је и по оцени публике, која од ове године први пут бира свог фаворита, гласањем гледалаца након одигране представе.

Новинарски жири, који су чинили Теофил Панчић, Александра Ћук и Гордана Мањенчић, доделио је две награде "Залог за будућност" Марти Бјелици и Јоакиму Тасићу.

(Део фотографија преузет са званичне странице Шабачког позоришта.)

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'