Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Заседао здравствени тим Штаба за ванредне ситуације

25. Март Заседао здравствени тим Штаба за ванредне ситуације
На данашњем састанку здравственог тима Штаба за ванредне ситуације града Шапца предложене су три локације за потенцијални смештај лакше оболелих особа од коронавируса – Хала „Зорка“, и спортске хале Гимназије и Економске школе.

-Отворли смо четири теме које мислимо да су кључне за тренутак у коме се налазимо. Прва је простор за смештај лакше оболелих пацијената у будућности, што верујемо да ће се десити свуда по Србији. Здравствени тим је дао препоруку и ових дана ћемо разговарати о свим објектима. Први је Спортска хала „Зорка“, други спортска сала Гимназије и трећи спортска сала Економске школе. У следећим данима ћемо ући у припрему тих објеката, као објеката „а“, „б“, и „ц“ за даље поступање. Здравствени тим очекује и процедуре из Министартсва за масовно тестирање лица на коронавирус. Утврђени су објекти и начини на који се ти протоколи дешавају, али детаље још не знамо. Увидели смо и потребу да се обезбеди један додатни рентген апарат за Општу болницу у Шапцу, да се не мешају зона Дома здравља и Болнице у поступању. Дефинисали смо и превоз здравствених радника, током дана ће нам стићи списак лица и Град Шабац ће организовати превоз за њих преко система јавног превоза. Упутили смо данас и захтев за 300 лежајева Министарству одбране и очекујемо одговор у кратком року. Урадили смо и анализу рада Полицијске управе и имамо 1045 особа које морају да буду у самоизолацији. Они се на дневном нивоу контролишу тако што их позивају из полиције и одлазе на кућну адресу. Осам лица са територије Шапца је ухапшено јер нису поштовали мере самоизолације и против њих су покренути одговарајући поступци. Апелујем на свих 1045 особа да поштују мере и тако штите здравље својих најближих и свих грађана Шапца, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић након састанка са здравственим тимом.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'