Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

За станаре Тркалишта
100 нових паркинг места

20. Децембар За станаре Тркалишта <br> 100 нових паркинг места
Данас је почело асфалтирање паркинга на популарној “грбавици” у насељу Тркалиште, где ће бити простора за 100 аутомобила, што ће станарима Церске и улице Јована Цвијића знатно олакшати паркирање, које ће иначе бити бесплатно.

- Решавамо проблем паркирања у великим стамбеним насељима. У Нушићевој, која је јуче асфалтирана, добили смо 50 нових паркинг места. Овај инвестициони циклус који се завршава до краја године, вредан је 10 милиона евра – за све оно што су нам грађани рекли да им је важно у њиховом граду. И сви питају одакле нам 10 милиона евра у тренутку када нам Влада Републике Србије дугује 30 милиона евра. Непримењујући Закон о финансирању локалне самоуправе, републичка влада граду Шапцу сваке године узме из буџета четири милиона евра. Ово је седма година у којој се тај закон не примењује. Али ми можемо да имамо овако вредан инвестициони циклус јер имамо малу и ефикасну градску администрацију и најјефтиније цене у Србији. Зато имамо новац и зато настављамо даље, поручио је градоначелник Шапца.

Он је најавио уређење паркирања у сваком делу насеља, уређење тргова, улица, паркова и свега за шта су се грађани изјаснили да им је важно у њиховим месним заједницама.

- Радићемо целу зиму, спремили смо додатних шест милиона евра за инвестициони циклус у следећој години и радимо према распореду. После „грбавице” радови се селе у Бенску бару, рекао је градоначелник Шапца.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
14. Фебруар 2020.

Забрана саобраћаја

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у следећим улицама у Шапцу:
- у Улици др Андре Јовановића, од раскрснице са Улицом ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'