Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

За станаре Тркалишта
100 нових паркинг места

20. Децембар За станаре Тркалишта <br> 100 нових паркинг места
Данас је почело асфалтирање паркинга на популарној “грбавици” у насељу Тркалиште, где ће бити простора за 100 аутомобила, што ће станарима Церске и улице Јована Цвијића знатно олакшати паркирање, које ће иначе бити бесплатно.

- Решавамо проблем паркирања у великим стамбеним насељима. У Нушићевој, која је јуче асфалтирана, добили смо 50 нових паркинг места. Овај инвестициони циклус који се завршава до краја године, вредан је 10 милиона евра – за све оно што су нам грађани рекли да им је важно у њиховом граду. И сви питају одакле нам 10 милиона евра у тренутку када нам Влада Републике Србије дугује 30 милиона евра. Непримењујући Закон о финансирању локалне самоуправе, републичка влада граду Шапцу сваке године узме из буџета четири милиона евра. Ово је седма година у којој се тај закон не примењује. Али ми можемо да имамо овако вредан инвестициони циклус јер имамо малу и ефикасну градску администрацију и најјефтиније цене у Србији. Зато имамо новац и зато настављамо даље, поручио је градоначелник Шапца.

Он је најавио уређење паркирања у сваком делу насеља, уређење тргова, улица, паркова и свега за шта су се грађани изјаснили да им је важно у њиховим месним заједницама.

- Радићемо целу зиму, спремили смо додатних шест милиона евра за инвестициони циклус у следећој години и радимо према распореду. После „грбавице” радови се селе у Бенску бару, рекао је градоначелник Шапца.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'