Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Вртић „Колибри“ отворен у Прњавору -
још једна донација Фондације „Новак Ђоковић“

12. Фебруар Вртић „Колибри“ отворен у Прњавору - <br> још једна донација Фондације „Новак Ђоковић“
У Мачванском Прњавору данас је отворен вртић „Колибри“, у ком ће боравити више од 150 деце из овог и села из околине. Први вртић у овом месту отворен је захваљујући сарадњи Града Шапца и Фондације „Новак Ђоковић“ која је у реконструкцију, обнову и опремање објеката у ком се налази вртић уложила 32.761.460 динара. Нови вртић је у оквиру Предшколске установе „Наше дете“ Шабац.

Свечаном отварању су присуствовали Новак Ђоковић, најбољи тенисер на свету, Јелена Ђоковић, глобална директорка Фондације, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, представници Предшколске установе „Наше дете“ и Градске управе града Шапца.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић се захвалио Фондацији „Новак Ђоковић“на настојању да свој деци обезбеди услове за срећно детињство.
-Сви имају право да живе пристојно, без обзира на то да ли живе у центру града и 30 километара даље. Ова деца која сада улазе у нови живот и сви грађани који планирају своје породице на територији града Шапца. Захваљујемо се на помоћи Фондацији Новак Ђоковић. Ми у нашем граду нисмо навикли да добијамо овако велике и вредне поклоне. Навикли смо да се боримо за оно што нам припада. Верујем да ће та борба донети још много великих и важних пројеката у наш град. Поносни смо на чињеницу да у Шапцу нема листе чекања за упис у вртиће. А сада се можемо похвалити и једним од најмодернијих објеката у Србији. Вртић у Прњавору је значајан допринос остварењу наше тензије да изједначимо услове одрастања и учења у граду и селу. То је и корак ка једној од најважнијих градских политика, школи у једној смени, рекао је Зеленовић.

Новак Ђоковић је истако да је заједно са малишанима из вртића изабрао име „Колибри“.
-Бити дете је најлепше, тада сте најхрабрији, најотворенији на свету, спремни да истражујемо, да откривамо људе и ствари. Детињство је од огромног значаја за формирање личности у каснијим фазама. Пружење једноких шанси за децу из свих делова земље предтсваља наш апсолутни императив и нешто чему тежимо, на шта никада не заборављемо, рекао је Ђоковић.

Јелена Ђоковић је додала да је улога родитеља њих додатно окренула бризи о најмлађима и да им је драго што ће малишани из Прњавора имати прилику да склапају нова пријатељства и познанства.

Сандра Мићић, директорка ПУ „Наше дете“ је казала да ће захваљујући овом пројекту Шабац проширити мрежу вртића за још три групе целодневног боравка, јаслице и једну групу Школице живота.

У оквиру адаптације објекта замењене су све инсталације, а простор од 700 квадрата опремљен је намештајем, дидактичким материјалом и играчкама, а изграђено је и ново игралиште у дворишту зграде.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Мај 2019.

Раскопавања у улици војводе Мишића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац" вршити раскопавање површине јавне намене тротоара од бехатона, у улици ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'