Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Владика Лаврентије и градоначелник Зеленовић разговарали о јагодарима
у Гораждевцу

26. Август Владика Лаврентије и градоначелник Зеленовић разговарали о јагодарима<br> у Гораждевцу
Градоначелник Небојша Зеленовић и владика Лаврентије разговарали су данас о градоначелниковој посети српским породицама у Гораждевцу које су подигле засаде јагода уз помоћ Шапца, али и о даљем развоју Духовно-културног центра “Свети Сава” у Богосавцу где је и одржан састанак.

Прилику да српско становништво на Косову почне да зарађује више од свог рада и помоћ Града Шапца за набавку садница јагоде, као и знање које је шабачки стручни тим поделио са будућим јагодарима на Косову, владика Лаврентије је похвалио и оценио као одличну.

Градоначелник је владики Лаврентију пренео утиске из посете пољопривредним домаћинствма у Гораждевцу у коју је ишао са владиком Теодосијем и истакао да без цркве не треба да се деси ниједан важан пројекат на Косову.

Он је изразио задовољство што је владика Лаврентије пружио пуну подршку пројекту, и рекао да су успеху пројекта са јагодама значајно допринели контакти на Косову које су омогућили владика Лаврентије и владика Теодосије.

-Без наше цркве на Косову не може и не треба да се деси ниједан важан пројекат. Из те сарадње је проистекло и то да имамо седам српских породица у селу Гораждевац које су захваљујући помоћи града Шапца, аустријске агенције и њихових сопствених средстава, уз подршку цркве, посадили јагоде. Данас смо разговарали шта можемо да урадимо још, где ће нас овај пројекат одвести и отворило се низ идеја како можемо да направимо структуру која ће бринути о српским светињама на Косову и како да помогнемо људима да зарађују више новца. Драго ми је што је владика пружио пуну подршку овом пројекту и надам се да ћемо имати још више успешних подухвата, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.

Владика Лаврентије похвалио је сарадњу са Градом и истакао да може да буде за пример другим епархијама.

-Сарадња између Епархије и Града је божанствена, ништа веће не тражим него нека Бог одржи овакве лепе односе и нека нам помаже убудуће оволико колико је до сада помогао. Наши односи могу да служе за пример осталим епархијама. Ко не верује нека дође да се увери на лицу места, казао је владика.

Плод те сарадње јесте и помоћ народу на Косову, а према речима владике Лаврентија, помоћ народу и цркви на Косову треба да буде “циљ број један”.

-Спремам се стално да зовнем остале владике да створимо један мали круг за помоћ српској цркви на Косову. Да зовемо, рецимо, ту децу нашу која би ишла у школу за богослове, да платимо ми одавде ако су им родитељи сиромашни да не могу да их школују. Да цркве обновимо, да друге активности које помажу активности цркве омогућимо народу. И ако Бог да, на томе треба да радимо. И то нам је број један циљ и задатак да се посветимо, рекао је епископ шабачки Лаврентије.

Градоначелник је оценио да ниједна заједница не може се развија ако не постоји добра сарадња са црквом.

-Поносан сам на сарадњу коју град Шабац има са својом епархијом и са својим владиком. Доказ за такву сарадњу је и овај, последњи у низу пројекта, Духовно-културни центар у Богосавцу. Он се развија добро, на задовољство свих, закључио је градоначелник.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
28. Фебруар 2020.

Топлана - радови у улици Немањиној

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“, Шабац, вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'