Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Вечерас почиње четврто Позоришно пролеће

08. Април Вечерас почиње четврто Позоришно пролеће
Фестивал „Позоришно пролеће“ почиње данас и трајаће до 16. априла у Шабачком позоришту, а оснивач и селектор Зоран Карајић одабрао је седам представа за такмичарски програм.

За награде четвртог шабачког фестивала такмичиће се „Балкански шпијун“ Народног позоришта из Београда, „Петријин венац“ Атељеа 212, „Корешподенција“ Звездара театра, „Вештице из Салема“ Српског народног позоришта, „Тартиф“ Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта, „Хроника паланачког гробља“ Крушевачког позоришта и „Ујка Вања“ Југословенског драмског позоришта.
У част награђених биће изведена представа „Лимунација“ Народног позоришта Ниш.

Званични жири фестивала, који чине редитељ и писац Карпо Година (Љубљана), глумац Никола Ристановски (Скопље) и редитељ и професор Петар Куков (Софија), доделиће седам награда: за најбољу представу, режију, најбољу мушку и женску улогу и три награде по избору.
Новинарски жири у саставу: Теофил Панчић (Време), Александра Ћук (Данас) и Гордана Мањенчић (РТС), доделиће награду „Залог за будућност“ младом глумцу за кога оцене да има могућности да постане велики. Од ове године и публика ће додељивати награду.

Фестивал под слоганом „Непилагођени класици“ отвориће писац Светислав Басара, а пратећи програм је замишљен тако да фестивал искорачи из зграде позоришта.
Тако ће, поред округлих столова, које ће водити театролог Драгана Бошковић, бити организовани улична изложба, кореографски перформанс, програм за децу, радионица позоришне критике и пројекција кратког документарног филма о фестивалу.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'