Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Вече посвећено
Станиславу Винаверу

06. Март Вече посвећено <br> Станиславу Винаверу
У Француском институту у Београду вечерас је одржано вече посвећено писцу Станиславу Винаверу и научном зборнику са скупа "Станислав Винавер и француска култура" одржаном у оквиру "Винаверових дана европске културе у Шапцу".

Подсећајући на манифестацију која је у Шапцу покренута 2015. године али и на Фондацију Станислав Винавер која је основана у овом граду, проф. др Радивоје Констатиновић је "честитао Шапчанима што настављају најевропскију и најсрпскију традицију".

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је да говорећи о Винаверу говоримо о себи и својој будућности.
-Винавер је најевропскији посленик српске културе. Својим делом и генијалношћу отворио је врата уласку европске духовности у наше национално биће. А овде се уствари ради о томе да ли како да будемо друштво људи отвореног ума, рекао је градоначелник Зеленовић.
Он је истакао да Винаверово дело мора да буде "темељ борбе за нормалну Србију".
-Шабац је данас видело слободе у Србији. Ми ћемо од своје земље направити место где слободни људи пристојно живе, рекао је Зеленовић.

Проф. др Гојко Тешић је рекао да је Винаверово "Видело света" најлепши споменик који је један појединац могао подићи Француској и да је Винавер познавалац свега што чини француски дух.
-Породица Винавер је део најлепше шабачке традиције. Његова мајка је била успешна пијанисткиња, а отац лекар који је донео први рентген апарат у Србију, подсетио је проф. др Тешић. Он је истакао значај постојања Винаверових дана европске културе у Шапцу и Фондације Станислав Винавер.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Мај 2019.

Раскопавања у улици војводе Мишића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац" вршити раскопавање површине јавне намене тротоара од бехатона, у улици ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'