Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Варна: приводе се крају радови изгласани на референдуму

11. Јун Варна: приводе се крају радови изгласани на референдуму
Варна је једна од 24 месне заједнице у којима се непосредно одлучивало прошлог децембра. Изгласано је седам предлога, а са првим пролећним данима почела је њихова реализација.
Данас су у Варни почели радови на постављању новог тротоара од центра до школе, што је један од изгласањих пројеката, а вредност радова је 300 хиљада динара.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је Варну и разговарао са окупљеним мештанима о непосредном изјашњавању које ће ове године бити реализовано у свим месним заједницама, сеоским, градским и приградским.
-Мештани Варне су свој глас дали за седам предлога, од који је шест комплетно урађено. Све оно што су грађани у 24 месне заједнице изгласали на референдумима сада се ради или је већ завршено. У Варни ће ове године да се одлучује о 2,5 милона динара. Истакао бих да мештани Варне дугују још 5,5 милиона динара од пореза на имовину. Можемо само да претпоставимо колико добрих ствари би могло да се уради у овом месту, када би на рачуну имали свих тих осам милиона динара, рекао је градоначелники позвао све грађане да се укључе у овогодишње референдуме у свих 60 месних заједница.
Милан Петровић, мештанин Варне и један од предлагача пројеката који се се у децембру нашли на гласачком листићу на првом непосредном изјашњавању, рекао је да су сви поносни када се нешто конкретно ради у селу. Рекао је да се нада да ће се мештани ове године још активније укључити у одлучивање и предлагати више идеја за уређење села. Напоменуо је да су приоритети ширење водоводне мреже и асфалтирање улица у селу.
Иван Марковић, становник Варне, казао је да сви радови на унапређењу села доприносе да млади остану у Варни.
-Када људи виде да се ради, да се идеје реализују, онда су вољни и да се укључе. Не треба гледати ко је која политичка опција, већ треба да заједно радимо на побољшању услова за живот наше деце и да сви подржимо оне пројекте који су најбољи, подвукао је Марковић.
Јелена Топаловић Петровић, помоћница градоначелника Шапца, истакла је да су изгласни пројекти у Варни већ при крају реализације, па се увелико припрема ново непосредно изашњавање у овој месној заједници.
-Гласање ће највероватније бити крајем лета или почетком јесени, па зато позивамо све мештане Варне који се до сада нису уписали, да се упишу у месној канцеларији или простроријама Градске управе и да сами одлуче како да се потроши новац од повраћаја средстава од пореза на имовину месној заједници, додала је Јелена Топаловић Петровић.
Поред изградње нове стазе у центру села, на првом непосредном изјашњавању одлучено је да уради улична расвета у неколико улица, реконструише нисконапонска мрежа, уложе средства у културно-уметничко друштво и развој спорта, пошљунче некатегорисани путеви, да се новац определи за уређење гробља и да се поправи противградна кућица.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Јануар 2019.

Радови у улици Николе Пашића

ЈКП Топлана-Шабац врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Николе Пaшића број 22 ради прикључка објектата на диструбутивну гасну мрежу у периоду од 15. јануара до 30. априла 2019. године, обавезу да раскопану ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'